Skip to main content

Frisk Asker fortsatt ubeseiret – troner alene på tabelltoppen

Frisk Asker vant over Storhamar og leder serien suverent. Bildet er fra CHL-kampen mot Klagenfurt. 

Foto: Karl Braanaas

Ingen stopper Frisk Asker i årets eliteserie. Fem kamper og full pott. Men sjefen vil ikke snakke om seriegull. 

Storhamar – Frisk Asker 1–3

For en sesongstart Frisk Asker har hatt så langt denne høsten. Borte mot Storhamar torsdag vant laget 3-1, og sørget for årets femte strake seier i eliteserien

– Jeg synes det var en solid gjennomført kamp av oss. Fra start til slutt, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland til Budstikka etter kampen. 

Han legger ikke skjul på at han er imponert over det mannskapet hans presterte ute på isen i CC Amfi.

– Vi er inne i en god flytsone. Og spesielt det defensive spillet er veldig bra. Vi slipper inn bare ett og to mål i hver kamp, og det skaper trygghet over hele banen. Vi bygger litt rundt det. Samtidig har vi noen som er effektive fremover på banen. Da vinner du kamper, sier han.

Snakker ikke om seriegull

Frisk Asker leder eliteserien, tre poeng foran Stavanger som har én kamp mindre spilt. Uten at Jan André Aasland vil høre snakk om seriegull.

– Jeg tror ikke vi skal snakke for mye om det ennå. Det er såpass tidlig, og vi har bare spilt fem kamper. Nå er vi inne i en «winning streak». Plutselig så taper vi fire kamper på rad, og da er det full krise. Det snur fort, smiler han.

– Søndag møter vi Narvik, og det blir en helt annen utfordring. Vi må bare ta kamp for kamp.

– Det beste laget vinner serien

Jan André Aasland sier laget ikke har satt seg noe spesielt mål om plassering i serien. Men han innrømmer at tanken på å vinne serien er noe han liker.

– Det laget som vinner serien, er jo det som har prestert best over tid. Vi ønsker selvfølgelig å være med å krige om en best mulig plassering. Vi ønsker at en litt grå og kjedelig februarkveld borte mot Grüner kan være en kamp der vi har masse å spille om, sier han.

– Dere er serieleder og regjerende norgesmestere. Hva betyr det for motstanderne deres?

– Vi er laget som vant i fjor, og det laget alle ønsker å slå. Men vi har også store forventninger til oss selv. Vi ønsker å vinne og prestere best mulig i hver eneste kamp. Vi vant i fjor, og det ønsker vi selvfølgelig å gjøre også denne sesongen, sier Jan André Aasland.

Granholm-suser

Det tok 14 minutter før gjestene fra Asker gjorde kampens første mål. Hampus Gustafsson vant droppen og pucken skled ut til Viktor Granholm som banket inn 1–0.

I en litt tafatt kamp måtte publikum vente nesten helt til slutten av midtperioden før neste mål kom. Hjemmefansen kunne juble da Matthew Prapavessis scoret etter en flott pasning fra Eirik Salsten, og lagene var like langt.

Dokken herjet

Men Frisk Asker er ikke eliteseriens beste lag – enn så lenge – uten grunn. Helt i begynnelsen av den tredje perioden utnyttet Mikael Dokken svakt forsvarsspill av Storhamar, og den tidligere Storhamar-spilleren sendte pucken enkelt i mål mot tidligere lagkamerater.

Storhamar presset på for utligning, men Alexandre Lavoie ville det annerledes. Mikael Dokken spilte frem Lavoie, og canadieren gjorde ingen feil. Med drøye to minutter igjen av kampen var det hele avgjort.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.