Skip to main content

Frisk Asker dobler omsetningen i ny hall

Frisk Asker spilte åpningskampen i Varner Arena 19. februar mot Stavanger Oilers.

Frisk Asker spilte åpningskampen i Varner Arena 19. februar mot Stavanger Oilers. 

Foto: Joakim S. Enger

Frisk Asker øker omsetningen med 14 millioner kroner når de flytter inn i ny ishall, men overskuddet øker ikke proporsjonalt. 

– Det er en stor økning i omsetningen. Vi går fra 17,8 millioner kroner i 2021, til en budsjettert omsetning på 31,5 millioner kroner i 2022, forteller styreleder i IF Frisk Asker Hockey, Øystein Hærem.

Denne uken hadde klubben årsmøte. Årsmøtet ble holdt i den gamle Askerhallen, men det er naturlig nok flyttingen til den nye ishallen som gjør at omsetningen til klubben skyter i været i 2022, sammenlignet med 2021. 

– Vi øker antall tilskuere, vi øker serveringen i forbindelse med arrangementer og vi selger losjer og arenanavn. Alt dette er med på å drive omsetningen opp, sier Hærem.

Han er likevel krystallklar på at økt omsetning ikke betyr at overskuddet følger den samme spiralen.

– Selv om inntektspotensialet øker, så øker også kostnadene. Vi er optimister, men også realister. Vi skal følge nøye med på kostnadene, og kommer ikke til å gjøre noen forandringer uten å tenke nøye over det, sier Øystein Hærem.

Overskudd

I 2021 hadde klubben et overskudd, eller driftsresultat, på 557.000 kroner. Det er litt lavere enn forventet.

– Vi gikk glipp av en del kamper før jul. Blant annet ble romjulskampene mot Vålerenga utsatt. Det gjorde at vi gikk glipp av en del inntekter.

Men selv om omsetningen etter planen kommer til å skyte i været i 2022, vil ikke overskuddet ta den samme retningen. Klubben budsjetterer med et overskudd på 1,2 millioner kroner i 2022. 

Styrelederen i Frisk Asker, Øystein Hærem, kan fortelle at omsetningen i 2022 vil øke betydelig etter at klubben flyttet inn i den nye Varner Arena.

Styrelederen i Frisk Asker, Øystein Hærem, kan fortelle at omsetningen i 2022 vil øke betydelig etter at klubben flyttet inn i den nye Varner Arena.

Foto: KNUT BJERKE

– Som nevnt så følger også kostnadene med inntektene. Vi må jobbe med marginene, sier Hærem.

– Vi ligger på en driftsmargin på 3 prosent. Den burde være litt bedre, men er vel akseptabelt for et idrettslag, sier styrelederen. 

I årsberetningen står det også at 3,8 millioner kroner av inntektene kom fra statens kompensasjonsordning etter koronaen.

Penger på bok

Klubben har per i dag en egenkapital 3,2 millioner kroner. Det er den høyeste egenkapitalen klubben noen gang har hatt, forteller styreleder Hærem.

– Og det er alltid en risiko når omsetningen øker så mye som den vil øke hos oss nå. Derfor er det å ha en buffer på nesten ti prosent av omsetningen veldig bra å ha.

Sesongen som nylig ble avsluttet ble ingen suksess. De endte på en femteplass på tabellen, og ble slått ut i kvartfinalen av Sparta.

Klubben skal i løpet av året, som Budstikka tidligere har skrevet, ansette en ny sportssjef. Det kom ikke noen nærmere avklaring på det på klubbens årsmøte. Det blir en økning av midler til sport, men det er fortsatt uklart hvor mye den økningen blir på, opplyser Hærem.

– Det som er klart er at Dag Høyem, som varslet på forhånd, gir seg som leder av sportskomiteen. Tidligere assistenttrener Christian Haune tar over den posisjonen nå, sier Øystein Hærem.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.