Frisk Asker-trener mener Lystad Jacobsen burde vært OL-klar

IKKE I VARMEN: Fredrik Lystad Jacobsen (midten) virker å være et stykke unna landslagstroppen til Petter Thoresen. FOTO: KARL BRAANAAS

IKKE I VARMEN: Fredrik Lystad Jacobsen (midten) virker å være et stykke unna landslagstroppen til Petter Thoresen. FOTO: KARL BRAANAAS

Frisk Asker-boss Sune Bergman forstår ingenting av hvorfor Fredrik Lystad Jacobsen ikke er på landslaget. Han mener Frisk-spilleren bør få være med til OL.

DEL

– Det forundrer meg at ikke Fredrik Lystad Jacobsen er aktuell for landslaget. Jeg synes han har vært så vanvittig bra, sier den erfarne Frisk Asker-treneren.

  • FØLG VÅLERENGA- FRISK ASKER DIREKTE FRA KLOKKEN 18.30

27-åringen var ikke med under firenasjonersturneringen på Hamar for kort tid siden og synes ikke være aktuell for OL. Frisk Askers Anders Bastiansen og Henrik Ødegaard var med på Hamar.

Bergman sier han ikke har fått noen forespørsler fra landslagsledelsen omkring Fredrik Lystad Jacobsen.

– Jeg har ikke hørt noen ting. Jeg er forundret, gjentar han, og legger til:

– Lystad Jacobsen er kraftfull og vinner hver eneste nærkamp. Han er en power forward og utrolig viktig for oss. Han behøver å trene hardt, det har han gjort nå og han svarer direkte på treningen. Han er et fysisk unikum og bør til OL, mener Frisk-treneren.

LES OGSÅ: Skadet på sofaen i fjor - nå smiler livet til Nick

– Mange foran i køen

Landslagssjef Petter Thoresen sier det er feil å si at Lystad Jacobsen ikke er aktuell for Norge.

– Men jeg har ikke brukt ham siden jeg kom inn som landslagssjef. Jeg så at han spilte bra mot Storhamar (4-0-seier). Det er mange andre jeg tenker på før ham. Men uaktuell er det ingen som er, sier landslagssjefen.

Thoresen anser Lystad Jacobsen som en rask og moderne spiller med kvikke bein og bra fysikk.

– Han er en allroundspiller som produserer fremover og har brukbare defensive gener. Det er mange om beinet. Han er for så vidt ikke bak så mange andre, men alle kan ikke være med, kommenterer Thoresen.

LES OGSÅ: Saponari etter maktdemonstrasjonen mot Storhamar: – Frisk er bedre i år

Halve OL-laget klart

Det er ingen flere landslagssamlinger før OL-uttaket gjøres.

– Nå er det kun seriekamper i forskjellige ligaer. Siste deadline for å ta ut OL-troppen er 23. januar. Rundt 20. januar regner jeg med at troppen er klar, sier Thoresen.

Landslagssjefen sier han har et klart bilde av litt over halve troppen, er usikker på noen plasser og må følge med på skadesituasjonen til enkelte.

– Så blir det spørsmål om vi skal ha med syv eller åtte backer. Vi skal uansett ta ut 25 spillere – tre av dem er målvakter, opplyser Petter Thoresen.

Torsdag kveld spiller Frisk Asker romjulens første seriekamp, borte mot Vålerenga i Furuset Forum kl. 18.30.

Artikkeltags