Skip to main content

Følg Storhamar – Frisk Asker her

Endre Medby og resten av Frisk Asker møter Storhamar i det som blir en reprise av NM-finalene i 2019. Her fra et av fjorårets oppgjør mellom de to klubbene. 

Foto: Karl Braanaas

Frisk Asker tar turen til Hamar for sesongens hittil tøffeste bortekamp. Du kan følge kampen mot tabelltreer Storhamar her. 

DIREKTE: Storhamar – Frisk Asker 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)

Frisk Asker har fått en pangstart på sesongen og topper eliteserien etter syv kamper spilt. Nå står Asker-laget ovenfor sin hittil vanskeligste bortekamp, når de møter tabelltreer Storhamar i Hamar. 

Det er kun to dager siden Frisk spilte sin forrige kamp. Torsdag kveld vant Asker-laget 4–1 over Stjernen i Fredrikstad. 

Mangler flere nøkkelspillere

Der debuterte blant annet tidligere SHL-proff Thomas Valkvæ Olsen med scoring. Han er også med mot Storhamar. Men flere sentrale spillere hos Frisk er ikke med på bussen til Hamar. 

De to assisterende kapteinene, Hampus Gustafsson og Nicolay Eiken Andresen er hjemme i Asker. Førstnevnte sliter med en skade han fikk mot Grüner forrige søndag, mens Andresen sliter med magetrøbbel. 

Også Patrick Bovim er hjemme med sykdom. Forsvarsveteranen sliter med en forkjølelse og er heller ikke med på bussen.

Følg kampen her:

60.00: Kampen er over og Frisk går på sesongens andre tap. 

59.18: Der er spikeren i kista! På åpent mål setter Simen André Edvardsen pucken i det åpne målet.

59.05: Frisk har tatt ut Dahlberg for siste minuttet. Trenerduoen har tatt en timeout og Vidar Wold tegner opp siste slagplanen til Asker.

57.30: Frisk med en skikkelig sluttspurt nå! Både Björkung og Seiersgren Christiansen peprer målet til Storhamar. Hvor lenge er det til Dahlberg skal forlate mål?

54.36: Sondre Bolling Vaaler kolliderer med vantet. Blir liggende en stund, før han karrer seg av isen. Tror trenerduoen Jan André Aasland og Vidar Wold holder pusten, Frisk mangler allerede to sentrale backer. 

53.05: Da er begge lagene fulltallige. Skal Frisk snu dette de siste seks minuttene av kampen?

51.05: Frisk skaper absolutt ingenting i eget overtall. Og når Jimi Kuronen holder  Patrick Thoresen, blir vondt verre og lagene skal spille 4 mot 4. 

49.58: Nok en tominutter på Storhamar-spiller for høy kølle. Eskil Wold som blir truffet i ansiktet. Vært god i dag 18-åringen!

49.00: Storhamar fortsetter å styre kampen. Frisk klarer ikke etablere noen form for angrepsspill i sonen til hamar-laget. Asker-laget slår mye langt på fremadstormende vinger, men lykkes sjelden med det. 

45.18: Håpløst overtall av Frisk. Får ingen skudd på mål og bruker nærmest mer tid i egen sone enn i Storhamar sin. Det holder ikke om det skal bli noen utligning i denne kampen!

43.18: Tominutter til Zettergren hos Storhamar! Får en tominutter for høy kølle, som treffer Björkung i ansiktet. Overtall til Frisk!

42. 14: Frisk forsvarer seg helt strålende og lar ikke Storhamar få til noe med pucken! Lystad Jacobsen ute av boksen nå og lagene er fulltallige. 

40.48: Der er Eskil Wold tilbake på is!

40.00: Vi er i gang igjen! Frisk begynner i undertall 5 mot 3, med både Eskil Wold og Lystad Jacobsen i fryseboksen.

2. periode

40.00: Perioden avsluttes med et solid Storhamar-overtall, men Dahlberg står godt. Frisk begynner i undertall også i siste periode. 

39.48: Ny tominutter på Frisk! Eskil Wold må i boksen for en slashing. 5 mot 3 i favør Storhamar nå!

37.14: Fredrik Lystad Jacobsen får fem minutter i fryseboksen etter en kollisjon med Storhamars Martin Rønnild. Rønnild blir liggende med det som ser ut som en kneskade. Karrer seg av isen og inn i garderoben. Fem minutter overtall til Storhamar.

36.04: Frisk mer med i kampe nå. Spesielt Anders Bastiansen varter opp med et kjempebytt, sammen med Valkvæ Olsen og Magnus Geheb. Er vanskelig å hanskes med langs vantene og får etablert et trykk mot Storhamars mål, for første gang i kampen.

30.43: 2-1! Frisk reduserer ut av ingenting. Frøshaug og Mikkel Seiergren Christiansen kriger nede ved vantet. Frøshaug tar med seg pucken foran mål og får lagt den forbi Storhamars sisteskanse. Sterkt av mannen som er satt opp som back for anledningen!

29.00: Storhamar fortsetter dominansen i kampen og har flere gode muligheter. Frisk sliter med å spille seg ut fra egen sone. Slenger pucker fremover, mer enn de slår pasninger. 

20.00: Kampen er i gang igjen!

1. periode

20.00: Pause

18.05: UTVISNING, STORHAMAR. Isak Hansen får to minutter for farlig spill med høy kølle.  

14.00: Storhamar kjører på, og Frisk Asker henger i tauene nå. Unge Eskild Wold har levert solid ute på isen, i fraværet av mer profilerte lagkamerater.

11.03: 2-0, STORHAMAR! Jacob Alexander Lundell Noer øker ledelsen. Frisk Asker mister pucken i offensiv sone, og Noer fosser fremover på isen. Drar seg fint inn - og slipper pucken til Patrick Thoresen. Thoresen sender pucken tilbake til Noer, som setter pucken inn bak en utspilt Nicklas Dahlberg.

06.42: 1-0, STORHAMAR! Martin Rønnild setter inn kveldens første scoring! Storhamar fosser inn i offensiv sone, og Frisk Asker-spillerne sliter med å plukke opp motstandere.  Rønnild får stå uhindret foran mål og setter pucken rett i mål. 

06.02: UTVISNING, FRISK ASKER. Har for mange spillere på isen, og Bobby MacIntyre setter seg i utvisningsboksen. 

05.20: Overtallet ebber ut i ingenting for Frisk Asker. 

03.20: UTVISNING, STORHAMAR. Mats Mostue får to minutter for tripping. Frisk Asker med en god mulighet nå.

00.00: Kampen er igang! Et skadeplaget Frisk Asker må stille med Mats Frøshaug som back. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.