Skip to main content

Følg Frisk Askers bortekamp mot Grüner her

Frisk Asker tar den korte turen til Oslo for bortekamp mot Grüner lørdag ettermiddag.

Frisk Asker tar den korte turen til Oslo for bortekamp mot Grüner lørdag ettermiddag. 

Foto: EVA GROVEN

Et skadeskutt Frisk Asker slo Ringerike hjemme for to dager siden. Lørdag venter hovedstadslaget Grüner på motsatt banehalvdel.

Grüner–Frisk Asker 4–7

Med veteranmålvakt Nicklas Dahlberg fortsatt ute med skade blir det en ny sjanse mellom stengene for Henrik Fayen-Vestavik. 21-åringen sto en veldig god kamp og holdt nullen da Frisk slo Ringerike 3–0 i forrige kamp. I den kampen re-debuterte Thomas Valkvæ Olsen for de oransje, men det ble med den ene kampen for Frisk. Han har dratt til videre til Krefeldt i Tyskland

Effektiv første periode

I sine hvite bortedrakter stormet Frisk Asker i angrep. Det var et tydelig tent bortelag som sendte flere Grüner-spillere i pleksiglasset i åpningssekundene. Men den friske starten på oppgjøret ga ikke uttelling for Frisk. Etter drøye tre minutter fikk Frisk muligheten til å spille i overtall etter at Thorbjørnsen hos Grüner fikk to minutter for holding. I det Grüner kom seg ut av undertall fikk Gozzi en ny to minutter for hooking. 

Og dette undertallet benyttet Frisk Asker seg av. Etter drøye 20 sekunder av de andre overtallsspillet satt 1–0 fra Niklas Nevalainen etter pasning fra Jacob Lagacé. Like etter vartet toppscorer Viktor Granholm opp med en flott soloprestasjon da han scoret til 2–0. Gjestene hadde tatt ledelsen og så doblet den på under et minutt. 

Like etter halvspilt periode trøkket Magnus Geheb til i en hard takling. Han, og Grüner-spilleren, så litt møre ut noen sekunder før spillet fikk fortsette. Men så var det Frisk som måtte spille i undertall da Patrick Bovim fikk to minutter for interference. Henrik Fayen-Vestavik, som hadde gjort flere redninger tidligere i kampen, reddet et godt slagskudd, men måtte plukke pucken ut av nettet litt senere i undertallsspillet. Johnsgård reduserte til 2–1 for Grüner. Men hjemmelagets glede var kortvarig da Granholm satt sitt andre for dagen og 13. for sesongen like etter reduseringen. Frisk Asker ledet 3–1, en ledelse som sto seg til pause, selv om det ble et nytt undertallsspill for Asker-gutta. 

Hjemmelaget åpnet best i andre

Den andre perioden startet med et lite trykk fra Grüner. Når Frisk Asker endelig fikk etablert seg på hjemmelagets siste tredjedel stakk Grüner av på en rask kontring som Berling satt i mål til 3–2. Ting ble verre for tigrene da Morley måtte sette seg i to minutter for slashing. Frisk Asker har spilt bedre i undertall de to siste kampene og gjorde ting vanskelig for Grüner nå også. 

Morley spilte seg til en fin mulighet på venstresiden med en høyre-venstre-finte etter halvspilt periode, men Grüners målvakt reddet. Da spillet var i gang igjen fikk de for dagen hvite muligheten til nytt overtallsspill da Hansen på Grüner fikk to minutter for slashing. Det ble spill mot et mål. Frisk-spillerne ventet tålmodig på gode skuddmuligheter, men alle forsøkene ble stoppet av keeper. 

Frisk Asker tok ut målvakt Fayen-Vestavik i jakt på kveldens fjerde da dommerne markerte for en ventende to minutter på Grüners Salsten for slashing. Det ble ikke uttelling før utvisningen kom. Men noen sekunder inn i overtallsspillet økte Eskil Wold til 4–2, men ledelsen sto ikke lenge. Grüner reduserte like etter til 4–3.  Nicolay Andresen og Magnus Geheb pådro seg med et lite minutts mellomrom to minutters utvisninger og Frisk Asker måtte forsvare seg med to mann færre på isen de siste sekundene. Det klarte de og gikk til pause på stillingen 4-3. Men gjestene måtte starte neste periode med to utvisninger. 

Grüner utlignet i overtall

Da Frisk Asker startet perioden med kun tre utespillere på isen ble det en forsvarskamp i åpningen. Med kun et sekund igjen av utvisningen til Andresen fikk Grüner uttelling og Berlings tredje for dagen sørget for at det sto 4–4 på måltavla. Hansen på Grüner fikk to minutter da Frisk ble fulltallige igjen. Nevalainen skjøt et knallhardt slagskudd fra blålinja og det var kun marginer som gjorde at returen ikke ble satt i nettet. Men de hvite beit seg fast. Eskil Wold førte Frisk opp i 5–4-ledelse. 

Morley fikk en fin mulighet etter flott forarbeid av Lagacé, men mottaket satt ikke. Så kom Frøshaug mot mål, han ble stoppet ulovlig og Frisk fikk straffeslag. Det skulle Morley ta. Og nå satt den for kanadieren som fintet ut keeper og satt inn 6–4. Frisk presset på for å øke ledelsen ytterligere, men en god Grünermålvakt sto i veien. Mens Frisk presset på fikk Björlin to minutter for interference i en situasjon der Geheb ble sendt over vantet ved hjemmelagets benk. 

Frisk Asker spilte ikke like godt i overtall som i minuttene som ledet opp til to minutters utvisningen og 6–4-ledelsen sto seg. Men Grüner pådro seg en ny to minutter like etter og med kun rett over fem minutter igjen på klokka så ting veldig lyst ut for Askers hockeygutter. Lagacé var nære ved å kopiere måket han hadde forrige kamp mot Ringerike, men fikk ikke like god tid i dag. 

Hjemmelaget fortsatte utvisningstrenden da Sunnqvist og Skuterud måtte sitte de to siste minuttene. Da avgjorde like greit Frisk Asker kampen og økte til 7–4. Landslagsuttatte Magnus Geheb scoret sitt første for dagen. Flere mål ble det ikke og Frisk Asker tok en ny viktig seier. Eskil Wold ble kåret til Frisk Askers beste spiller av en lokal jurie. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.