Skip to main content

Dette fikk Zuccarello til å synge Frisk-sanger

Ishockeyprofilen Alexander Bonsaksen er signert for Frisk Asker, og ble onsdag presentert i Varner Arena. Til venstre trener Jan André Aasland.

Ishockeyprofilen Alexander Bonsaksen er signert for Frisk Asker, og ble onsdag presentert i Varner Arena. Til venstre trener Jan André Aasland. 

Foto: Joakim S. Enger

Alexander Bonsaksen (35) valgte Frisk Asker foran moderklubben Vålerenga. Det fikk NHL-stjernen Mats Zuccarello (34) til å feire i USA. 

Det har vært en dårlig skjult nyhet, men onsdag ble det klart at Alexander Bonsaksen skal spille for Frisk Asker i minst to år fremover.

– Det var en totalpakke som fikk meg til å velge Frisk Asker. Klubben har vært veldig seriøse, og selv om det selvfølgelig er hyggelig å bli betalt for å spille ishockey – og det er en viktig del av denne pakken – så gir dette meg også en mulighet til å jobbe ved siden av. Klubben har mange forskjellige samarbeidspartnere der jeg kan få muligheten til å forsøke meg i diverse jobber, sier Alexander Bonsaksen til Budstikka.

Mats Zuccarello feiret Bonsaksen-overgangen med å synge Frisk Asker-sanger.

Mats Zuccarello feiret Bonsaksen-overgangen med å synge Frisk Asker-sanger. 

Foto: Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

– På den biten har Frisk Asker vært veldig flinke. Jeg har pratet med flere kamerater og tidligere spillere som har fått fine jobber etter at de har vært i Frisk Asker.

– Der tror jeg Asker ligger langt foran mange andre klubber i Norge.

Sjokkovergang

For mange ble overgangen til Bonsaksen sett på som overraskende i norsk ishockey. Han er nærmest født og oppvokst i Vålerenga-land, og det er også moderklubben hans.

– Det er ingen hemmelighet hvor jeg kommer fra og hvor jeg er vokst opp. Det var kanskje en sjokkovergang for mange. Jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket selv, smiler han.

Alexander Bonsaksen var godt fornøyd etter at han hadde skrevet under på en toårsavtale med Frisk Asker.

Alexander Bonsaksen var godt fornøyd etter at han hadde skrevet under på en toårsavtale med Frisk Asker. 

Foto: Joakim S. Enger

På onsdagens pressekonferanse fortalte leder av sportskomiteen i Frisk Asker, Christian Haune, at de var 90 prosent sikre på at Bonsaksen skulle velge Vålerenga da det ble klart at han skulle hjem til Norge.

– Vålerenga var på banen. Men som alle vet har det vært kaotisk der den siste tiden. Men Frisk Asker føltes riktig for meg. Asker var veldig profesjonelle da de tok kontakt, sier Bonsaksen.

Ringte Zuccarello

Hockeyveteranen Bonsaksen er god venn med den tidligere Frisk Asker-spilleren og NHL-proffen Mats Zuccarello. Zuccarello spilte fire år i Frisk før han etter hvert fikk den strålende karrieren. Han er nå midt i Stanley Cup-sluttspillet i NHL med Minnesota Wild.

– Jeg snakket med ham tirsdag kveld, etter at jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle spille i Frisk Asker. Han gratulerte og begynte å synge Frisk Asker-sanger, ler Bonsaksen og røper at han allerede har sagt fra til kompisen at han bør velge Frisk når han kommer hjem.

– Det er en selvfølge at han kommer til Frisk Asker når han en eller annen gang kommer hjem. I hvert fall hvis jeg fortsatt spiller her. Men det kan jo ta en stund. Han blir jo bare bedre og bedre med årene.

– Frisk får jo bare kjøpe han ut av kontrakten, smiler 35-åringen fra Ulven i Oslo.

 Fjær i hatten

Vidar Wold er nylig ansatt sportssjef i Frisk Asker. Han var en meget fornøyd mann da Bonsaksen ble presentert.

– Vi ønsket å forsterke det defensive spillet vårt, og nå har vi fått på plass en av de mest meritterte norske spillerne som var på markedet. Alexander passer perfekt hos oss. Dette var en innertier, sier Wold.

 – Viktig å snyte Vålerenga for denne signeringen?

– Det er klart det er en fjær i hatten at han velger oss fremfor VIF, selv om det ikke er noe mål for oss å blåse Vålerenga, så er vi godt fornøyd med det, smiler Wold.

Flytter ikke til Asker

Alexander Bonsaksen er 35 år gammel, og er opprinnelig fra Ulven i Oslo. Backen står med 85 kamper for det norske landslaget, men sa nei til å være med i VM som begynner i Finland om snaue to uker. Der skal han likevel være med som ekspert for Viaplay.

I Norge har han spilt for moderklubben Vålerenga. I Sverige har han spilt for Modo, Sundsvall og Rögle. I tillegg har han spilt for Tappara og KooKoo i Finland. Han har også spilt én sesong i den tyske klubben Iserlohn Roosters.

Han er samboer med den tidligere snøbrettkjøreren Silje Norendal. Sammen har de datteren Bianca.

Han sier at de foreløpig ikke har noen planer om å flytte til Asker.

– Jeg er jo fortsatt Oslo-gutt, og skal bo der en stund til. Jeg har nettopp kjøpt Vålerenga Fotball-drakt, og klubben vil alltid ha en plass i hjertet mitt. Men kanskje vi ser vestover etter hvert, hvem vet, smiler Alexander Bonsaksen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.