Skip to main content

– Daglig leder et ledd i profesjonaliseringen

Det har vært en hektisk uke for Nicolay Sørensen, Frisk Askers nye daglige leder. 

Foto: KARL BRAANAAS

Nicolay Sørensen har brukt den første uken som daglig leder i Frisk Asker på CHL. Han ser frem til fortsettelsen.

– Det har vært en rimelig hektisk uke. Alt har dreid seg om CHL. Det er et stort og profesjonelt apparat som er i sving, og det er mange krav som stilles til oss som arrangør, kontra en vanlig eliteseriekamp, sier Nicolay Sørensen. Mandag begynte han i sin nye jobb, som daglig leder i Frisk Asker. 

Sørensen er ikke et ukjent navn i klubben, og har vært sportslig leder i klubben i flere år. Det er en posisjon han fortsatt skal ha en periode.

Han tok over som daglig leder etter Ole Gerhard Haug. Men det er en vesentlig forskjell på de to. Evighetsmaskinen Haug hadde en 20 prosent stilling som daglig leder, ved siden av sin sivile jobb. Nicolay Sørensen er nå ansatt i en 100 prosent stilling i klubben som holder til i Askerhallen.

Styrke organisasjonen

Sørensen legger ikke skjul på at han ser frem til å jobbe i klubben. Og årsaken til at de nå skal ha en daglig leder i full stilling, er klar:

– Vi er nødt til å styrke organisasjonen vår, og denne stillingen er blant annet et ledd i dette. Vi arbeider for å profesjonalisere klubben, sier han.

Mye av årsaken til at de regjerende norgesmesterne skal bli bedre på alle plan, er åpenbar. Tidlig i 2022 flytter de inn i den nye ishallen på Risenga. Hallen skal ligge ved siden av den nåværende ishallen.

Da skal klubben bli større og sterke.

– Det blir helt fantastisk når vi skal inn i den hallen. Det vil gi oss helt nye muligheter, muligheter som vi ikke har i dag. Vi kan tjene penger på en helt annen måte, og det vil bli en møteplass for alle, sier Sørensen.

Sportslig leder i 100 prosent

En av de tingene klubben etter hvert skal gjøre, er å finne etterfølgeren til Sørensens stilling som sportslig leder. 

– Jeg kommer til å fortsette som sportslig leder ut denne sesongen. Men på sikt har vi som mål å ha en sportslig leder som fast ansatt, sier Sørensen.

Fredagens kamp CHL-kamp mot EHC Biel-Bienne var ikke ferdig da denne avisen gikk i trykken. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.