Frisk Asker-mannen kom inn som tredjemann i en duell, og traff Stjernen-spilleren i hodet.

BAKGRUNN: Cato Cocozza legger seg langflat etter skrekktakling

Situasjonen oppstod sent i den siste perioden, på stillingen 7-3 til Stjernen. Cocozza fikk matchstraff av dommerne, og gikk rett i garderoben.

– Det som skjedde der er ikke det stolteste øyeblikket mitt, uttalte Cato Cocozza ovenfor Budstikka dagen etter taklingen.

Disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund har konkludert med at Cocozza får åtte kampers utestengelse.

Sjokkert

Cocozza var ikke klar over dommen, før Budstikka pratet med han torsdag formiddag. Han er sjokkert over at straffen var såpass streng.

– Det er et skikkelig slag i ansiktet. Sammenlignet med andre hendelser denne sesognen, så hadde jeg aldri forventet såpass streng straff, sier Cocozza, som forteller at han hadde sett for seg en karantene på under fire kamper.

NTG U-læreren var tydelig skuffet over avgjørelsen, som kommer etter en lang periode med stygge hendelser i eliteserien. Flere har ropt høyt etter strengere straffer, etter at spillere som Stavanger Oilers Spencer Humphries (tre kamper), Frisk Askers Mario Lamoureux (én kamp) og Vålerengas Martin Laumann Ylven (fem kamper) har fått sine karantener.

Frisk Asker har selv vært blant klubbene som har pratet høyt om hardere straffer, og mente spillernes sikkerhet var truet etter at Hunphries fikk tre kamper etter et overfall på Anders Bastiansen.

LES OGSÅ: Frykter for spilleres sikkerhet etter Stavanger-straff

Cocozza tror forbundet ønsket å sette et eksempel.

– Det er et uheldig tidspunkt for meg, med alt som har skjedd denne sesognen. Jeg skjønner om de føler et press for å straffe hardere, sier Cocozza.

LES OGSÅ: Krever lang utestengelse på Vålerenga-spiller

Spår hardere straffer

Sportslig leder i Frisk Asker, Nicolay Sørensen, tror straffen er et signal fra forbundet om at hendelser i fremtiden vil bli straffet hardere.

– Vi noterer oss dommen, og vil ikke kommentere for mye utover det. Dommen tyder på at forbundet har startet litt på nytt med disse hendelsene, og straffen tror jeg er et signal om at det vil bli hardere straffer i fremtiden, sier Sørensen.

Frisk Asker får dermed ikke benytte Cocozza før bortekampen mot Lørenskog 10 desember.

PS: Torsdag ble det også klart at Sparta Sarpsborgs Didrik Nøkleby Svendsen får 20 kampers karantene for en hendelse i kampen mot Lillehammer søndag.

LES OGSÅ: Frisk Asker-leder: – Utviklingen er skremmende

Saken oppdateres!