Etter å ha blitt slått ut i NM-kvartfinalen av Vålerenga to år på rad, håper bronselaget Frisk Asker å snu trenden i år.

Vålerengas Asker-gutt, Erik Follestad Johansen, var ute før kampen og ga Frisk favorittstempelet, men det var gjestene fra Oslo som var skarpest i den første kvartfinalekampen i Askerhallen.

For selv om Frisk Asker på et tidspunkt var to mann i overtall i første periode, var det gjestenes kaptein Brede Csiszar som fikk satt første puck fem minutter ut i kampen.

Magnus Fischer økte til 0-2 ti minutter senere, og alt så lyst ut for Oslo-laget.

KOMMENTAR: Derfor vinner Frisk gull

Snuoperasjon av Frisk

Halvveis ut i andre periode fikk hjemmelaget endelig hull på byllen, da poengkongen Anders Bastiansen til slutt kjempet pucken inn bak Steffen Søberg.

Tre minutter senere var opphentingen et faktum, da Frisk utlignet til 2-2 i overtall etter at Vålerenga hadde pådratt seg lagstraff for å ha for mange mann på isen. Denne gangen var Bastiansen servitør for Oscar Ahlström.

Mot slutten av midtperioden var det Frisk som måtte henge i repene med to mann i undertall, men de red av stormen og lagene gikk inn i tredje periode på stillingen 2-2.

LES OGSÅ: Poengkongen Anders Bastiansen herjet da Frisk Asker sikret sin første medalje siden 2008

Kollaps i sluttminuttene

Ingen greide å vippe motstanderen av pinnen i åpningen av tredje, men halvveis ut i perioden utnyttet Vålerenga overtallsspillet og satte press på Frisk.

Til slutt maktet ikke vertene å stå i mot, og Tobias Lindstrøm fikk pirket inn en retur fra Dahlberg til 2-3.

Hjemmepublikummet ga ikke opp håpet, men to minutter før slutt var det ingen tvil lenger. Først satte Mathias Trygg 2-4, og minuttet senere satte Martin Ylven spikeren i kisten med 2-5.

Søndag har Frisk muligheten til å rette opp den skjeve starten, når de reiser til Jordal for den andre kvartfinalekampen.

LES OGSÅ: Sune Bergman tar to nye år i Frisk Asker

Kampfakta

Frisk Asker – Vålerenga x-x

Kvartfinale NM herrer, første kamp              

Perioderesultater: 0-2, 2-2, 0-3

Mål:

1. periode: 0-1 (5.09) Brede Csiszar (Anders Frisk, Mathias Trygg), 0-2 (16.52) Magnus Fischer (Trygg)

2. periode: 1-2 (30.49) Anders Bastiansen (Maximilian Pettersson, Oskar Nilsson), 2-2 (Oscar Ahlström 32.18() (Bastiansen, Victor Ahlström)

3. periode: 2-3 (50.29) Tobias Lindstrøm (Morten Ask), 2-4 (57.56) Trygg (Jonas Knutsen), 2-5 (58.44) Martin Ylven

Utvisninger: Frisk 6x2 min., Vålerenga 7x2 min.

Tilskuere: 1413 i Askerhallen