For det ble svært hett under lørdag. I den første perioden oppsto det en hendelse hvor gjestenes Spencer Humphries gikk løs på Frisk Askers Anders Bastiansen med flere slag, og ga seg ikke før Frisk-veteranen var godt nede på alle fire.

Humphries ble sendt i garderoben av dommerne etter episoden var over. Bastiansen selv kunne ikke annet enn å forsvare seg.

– Det starter med at han krysstakler meg og så dulter jeg borti han. Så kommer han løpende etter meg, og jeg ser ikke at han kommer. Etter det vet jeg ikke så mye mer. Da ligger jeg bare for å forsvare meg. Jeg vil ikke uttale meg så mye om det. Jeg vet at jeg ligger der og prøver å forsvare meg så godt som mulig, uttalte Bastiansen etter kampen.

Det Bastiansen omtalte som en «dult», kalte Oilers-trener Pål Gulbrandsen for en blindside-takling.

LES OGSÅ: Frisk-toppscorer straffes etter albueslag

Tre kampers karantene

Disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund landet på tre kampers karantene for Humphries.

I sin rapport skriver utvalget følgende om situasjonen:

  • ... Humphries starter da å slå (med hansker) mot Bastiansens bakhode og på siden av hodet. Kampen stoppes umiddelbart og Humphries rekker ca. fem slag mot Bastiansens hode før linjedommerne kommer inn i situasjonen i et forsøk på å stopp opptrinnet. Selv etter at linjedommerne kommer inn i situasjonen fortsetter Humphries sine slag mot Bastiansen og linjedommerne antar at ca. ti slag ble gitt etter dette. Bastiansen forholder seg rolig i situasjonen i et forsøk på å forsvare seg mot slagene.

LES OGSÅ: Straffedrama og slåsskamp i Askerhallen

– På sikkerheten løs

Avgjørelsen får Frisk Asker til å se rødt, og sportslig leder Nicolay Sørensen kaller straffen for uakseptabel – og mener forbundet er feige i sin avgjørelse.

– De tør ikke ta de vanskelige avgjørelsene. Dette handler om å beskytte spillerne, og her snakker vi om en spiller som blir slått gjentatte ganger mens han ligger nede på isen. Slikt som dette hører ikke hjemme i ishockey, og spilleren burde fått minst syv kamper karantene, sier Sørensen.

– Disiplinærutvalget har gjort en vurdering på situasjonen, og uttalelsene fra Frisk Asker får stå ubesvart fra vår side, sier Geir Thomas Olsen, som er dommersjef og sekretær for disiplinærutvalget.