MANGLERUD STAR – FRISK ASKER 1–3

Frisk Asker har to strake seiere i eliteserien etter at de torsdag kveld slo Manglerud Star på borteis på østkanten i Oslo. Men seieren og alle poengene satt langt inne.

Etter at de feide unna Vålerenga i en dramatisk affære i Varner Arena sist fredag, var mye annerledes i den lille ishallen på Manglerud. Fra 3800 elleville tilskuere i Asker til noen få hundre, ganske rolige tilskuere, i Manglerud ishall.

Men gjestene fra Asker var på jobb, selv om de først våknet i den siste perioden.

– Det var en jevnspilt kamp, men jeg synes vel totalt sett at vi er bedre enn dem. I hvert fall når vi spiller fem mot fem. Vi tok en del dumme utvisninger som vi må luke bort, sier Frisk-trener Jan André Aasland.

Fikk kjeft

De utvisningene som Aasland siktet til, fant sted i de to første periodene. Frisk pådro seg totalt 14 minutter i løpet av de 40 første minuttene. Det kostet, og ga gjesten fra Asker få muligheter til p bryte ned MS.

– Jeg sa ifra til spillerne at vi måtte luke vekk de dumme utvisningene. Skulle vi sitte ute med én mann hele tiden, ville vi gjøre det veldig vanskelig for oss selv, sier Aasland.

– Mot et bedre lag enn MS hadde vi slitt veldig, tror Frisk-sjefen.

Han sier at de i mye større grad skulle styre kampen i den siste perioden, og det klarte det, mener Aasland.

– De skapte veldig lite i den tredje perioden, og det er jeg veldig godt fornøyd med, sier Aasland som nå faktisk er trener for laget som leder eliteserien – selv om det bare er spolt to serieomganger.

– Vi får ta med oss det vi kan, smiler han.

Stillingskrig

Den første perioden var ikke noe annet enn en stillingskrig i den litt slitne Manglerud ishall. Begge lagene fikk en del utvisninger og kampen ble oppstykket. Det var faktisk hjemmelaget som hadde de beste mulighetene, men Henrik Fayen-Vestavik, som voktet målet for gjestene fra Asker, holdt de for anledningen hvitkledde Asker-gutta inne i kampen.

Den andre perioden var ikke mer enn 58 sekunder gammel da hjemmelaget scoret kampens første mål. Oscar Bejmo åpnet ballet for MS, og hva som skjedde i de bakre rekker i Frisk ved den scoringen kan man spørre om.

Det tok drøye ti minutter før Frisk Asker klarte å utligne mot Oslo-laget. Og det med én mann mindre på isen!

Mikkel Seiergren Christiansen snappet opp en puck på blålinjen og alene med hjemmelagets keeper gjorde han ingen feil.

Herjet

I den siste perioden var det iskrigerne fra Asker som herjet med vertene. I hvert fall i de første minuttene av perioden. Først banket Thomas Valkvæ Olsen inn 2–1 til Frisk, før Bobby Macintyre lurte inn 3–1 fra skrå vinkel.

Frisk Asker var på god vei til å gjenta suksessen som ledet de til seier over Vålerenga i serieåpningen hjemme i Varner Arena.

Resten av perioden kontrollerte Frisk Asker seieren inn, og seieren var i den siste perioden ikke truet.

Bildeserie

Se hvem som var i Varner Arena på serieåpningen