I Budstikka 24. november etterlyser og gleder Rune Arnestad seg til at Frisk Asker arrangerer «Jentenes Dag».

Særlig opplyst kan du ikke være, Arnestad. Jeg kan opplyse deg om at Frisk Asker arrangerte «Damenes Aften» i januar 2018, 2019 og 2020.

I 2021 og 2022 ble arrangementet kansellert på grunn av covid-restriksjoner, men vil bli tatt opp igjen på nyåret 2023.

Arrangementet starter tradisjonelt tidlig på ettermiddagen i Asker sentrum med sosialisering hvor damene gjerne får presentert produkter damer ofte er opptatt av, som sminke, hudpleieprodukter og typiske «dameting». Vinsmaking inngår også.

Når det nærmer seg kampstart, blir damene busset fra sentrum til hockeyarenaen hvor alle damene blir vip-behandlet med adgang til vip-lounge og selvsagt med vip-tribuneplasser. I 2020 lå det en rose på hvert vip-sete som var reservert dem.

Så gled deg, Arnestad, damene har hatt, og vil også få i fremtiden «sin dag».

Så kan man jo spørre seg, hva med barna, da? Gjør Frisk noe for dem?

Vel. Barna har også sin dag. Åpningskampen i ny Varner Arena ble dedikert barna, og gjennom sesongen er det til stadighet arrangementer rettet spesielt mot barna.

I den forbindelse vil jeg også nevne Bamsefondet.

Tidligere år har det vært slik at vi tilskuere kunne, før en kamp, kjøpe en bamse. Inntektene gikk til kreftsyke barn (for Frisk sin del gjerne til Drammen sykehus).

Når så Frisk scorer sitt første mål, kaster man bamsen på isen. Bamsene blir samlet inn og gitt til trengende barn.

Denne kampen blir gjerne omtalt som «Bamsekampen». Et genialt opplegg, med vinn-vinn for Frisk: Først selger de bamsene, og så får de dem tilbake for å dele ut til trengende.

Bamsefondet har etter hvert vokst seg ganske stort, og i statuttene står det nå blant annet at «Bamsefondet skal bidra til økt deltagelse på flere arenaer i samfunnet, for barn og unge som av ulike grunner står utenfor».

Det Frisk Asker gjør av sosiale ting, særlig i nærmiljøet, er unikt. Jeg kjenner i hvert fall ikke til noen klubb som i så utstrakt grad gir tilbake til lokalsamfunnet som det Frisk Asker gjør. Jeg for min del salutterer Frisk Asker for deres bidrag og engasjement.

Så Arnestad, etter min mening er det ingen grunn til å trekke frem en «kjønnsstereotyp mannsrolle». Frisk Asker har arrangementer rettet mot alle, på hver sin måte, på hver sin dag.

Var det ellers noe om Frisk Asker?