Skip to main content

Varsler mer regn, med det stopper ikke Semiaden

KLARE: Prosjektleder for Semiaden, Pål Smits (til høyre), og NaKuHel-leder Kristin Bredal Berge håper været ikke skremmer vekk de som har planlagt å delta på Semiaden. Til tross for våte forhold, venter han flere tusen i arrangementet ved Semsvannet.

Kraftige regnbyger søndag morgen til tross, familiedagen Semiaden i Asker kjører like fullt på med oppsatt program.

Søndag morgen ble våt. Svært våt. I følge Meteorologisk institutt har det stedvis falt 20 millimeter nedbør i timen enkelte steder i Oslo og Akerhus.

– Den fronten som har gitt hovednedbøren, er i ferd med å passere. Men det vil komme byger i bakkant utover søndag, men som nok ikke vil være like kraftige, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdal hos Meteorologisk insitutt.

LES OGSÅ: Vanskelige kjøreforhold flere steder etter kraftig regn

Dermed må både arrangøren og de som skal delta i Semiaden belage seg på våte forhold søndag.

Familiedagen ved Semsvannet har blitt et tradisjonsrikt innslag i Asker. Med boder og underholdning, samt en rekke aktiviteter på runden rundt Semsvannet er det et stort arrangement.

SEMIADEN I FJOR: Viste frem glemt krigshistorie

Kjører fullt program

Men dårlig vær lar de seg ikke stoppe av.

– Det er klart været har mye å si. Vi vil jo gjerne at det skal være oppholdsvær, men nå når det verste regnet er forbi, håper vi mange vil ta turen. Vi regner med det blir en fin dag, og vi kjører fullt program i vanlig stil, sier Pål Smits fra Rotary, prosjektleder for Semiaden.

Tidligere år har antallet deltagere variert mellom 3.000-5.000. Til tross for våte forhold, så regner Smits med at det blir i den størrelsesorden også i år.

– Nytt i år er at vi har med Norsk Folkehjelp som har en egen stand der man kan øve på blant annet livreddende hjelp. Ellers har de stort sett de samme postene som tidligere år, sier Smits.

For å få arrangementet til å gå rundt, stiller mange frivillige opp fra Rotary, NaKuHel, ulike organisasjoner og andre.

Se bildeserien fra i fjor:

Se bildene fra Semiaden søndag 10. september 2017  

 

 

Les flere artikler