Skip to main content

Ukens tur: Snø-sikker juletur

FLOTT: Fine forhold både for klassisk og skøyting i de åpne partiene etter Heggsjø.

Til tross for mindre snø enn tidligere år, er skogsbilveier i Kjekstadmarka et sikkert valg nå.

Fra Gjellebekk parkeringsplass i Gjellebekkstubben med innkjøring fra rundkjøringen ved Liertoppen åpner det seg flott preparerte løyper innover i Kjekstadmarka.

Turen tur/retur ROS-hytta er en distanse på 11 snille kilometer. Bortsett fra en bratt oppstigning til ROS-hytta, er dette en forholdsvis flat løype som veksler mellom åpne og lune partier omkranset av vakker juleskog som pakker oss inn i en deilig julestemning. God avstand mellom sporene gir også skøytemuligheter for dem som foretrekker det.

FLERE TURFORSLAG:

Her kan du ta deg en tur langs Askerelva

Ukens tur: Garlaushøgda rundt via Skriverberget

Brems ned

Fra Gjellebekk og videre langs Småvanna går turen i lett terreng forbi Heggsjø. Furuskogen bidrar til en lun trasé. Den klukkende Sagelva eller Hegga følger deg på store deler av løypa kun avbrutt av et par slake bakker.

Ved Sørkleiva svinger løypa bratt opp til venstre til ROS-hytta. Traseen er forholdsvis smal her, så det faller lett i dette bratte feltet å ta det med ro både opp og ned. Vær også oppmerksom på et kryssende hogstfelt om lag 300 meter før ROS-hytta som kan bidra til bråstopp – i hvert fall på returen.

LES OGSÅ: Nytt vertskap åpnet dørene på Solli gård 

Dugnadshytte

 

ROS-hytta holder stengt i romjula, men har åpent på søndager mellom kl. 11:00 og 15:00 – hvis føret er greit. Sjekk nettet for sikkerhets skyld.

Hytta drives på dugnad, og tar for øvrig gjerne imot tips fra folk som ønsker å bidra som hytteverter.

LES OGSÅ: Semsvannet rundt... og rundt... og rundt... og rundt. 

Godt skiltet

Strekningen fra Gjellebekk til ROS-hytta gir flere valgmuligheter underveis om man vil forlenge turen. God skilting ved alle kryssende løyper gjør det veldig oversiktlig og greit å finne frem. God tur!

 

Les flere artikler