Skip to main content

Ukens tur: På sykkel til Sørsetra

SERVERINGSSTED: Sørsetra er et fint turmål for en sykkelopplevelse på Krokskogen.

Krokskogen er kjent som selve eventyrskogen etter at kunstnere fant veien hit på midten av 1800- tallet.

Eventyret «En sommernatt på Krokskogen» kjenner vi fra Asbjørnsen og Moes fortellinger. Nå finner vi veien til denne delen av marka, som grenser til Nordmarka og Bærumsmarka, når vi skal på tur på ski, sykkel og på bena.

ANDRE TURFORSLAG:

Turmål

Ett av serveringsstedene på Krokskogen, Sørsetra, har hatt åpent søndager i høst og har den siste åpningsdagen for sesongen søndag. Det er en god grunn for å legge ukens tur hit.

Rett før Sollihøgda tar Tores-plassveien av fra E16, og vi finner parkeringsplassen på Høymyr. Syklene lastes av, og snart tråkkes det innover marka retning Tores-plassen. Ved portstolpene svinger veien til venstre for innkjøringen til Toresplassen. Vi sykler videre denne retningen og følger sykkelskiltingen mot Sørsetra.

 

RUTEN: Slik går ukens tur.

Noen kilometer senere går veien over i traktorvei/sti, som er farbar også på to hjul. Vi er nå på det som også er skiløype og gleder oss et øyeblikk til det blir skisesong.

LES OGSÅ:

Utsiktstur ved Kolsås

Lille (44) tok utfordringen: 100 ganger opp Kolsåstoppen

Også skiterreng

Det er lett å finne frem til litt eventyrstemning her vi tråkker av gårde i skogen den fine høstdagen. Snart åpner landskapet seg i løypekrysset vi kjenner så godt fra skiturene her. Veien tar oss de siste 500 meterne opp til Sørsetra, og dagens turmål er nådd.

Det gode været frister til å innta en av benkene på tunet før vi finner veien inn til hjembakst og hyggelig vertskap.

Etter en pause er vi klare for å returnere samme vei som vi kom. Vil du har en lengre tur, følg skiltingen videre til Kleivstua og få med deg den fine utsikten til Tyrifjorden.

Tilbake på Høymyr er vår tur blitt 14 kilometer. Den passer fint til alle aldre syklister og er en fin familietur i lett terreng.

God tur på Krokskogen!

Les flere artikler