Skip to main content

Torvald (6) fikk kjempegjedde

Stor: En ganske stolt Torvald Homme Greiner med søndagens fangst i Semsvannet. Gjedda veide 4,3 kilo. FOTO: CHRISTOPHER GREINER

Denne kjempegjedda på 4,3 kilo dro Torvald og pappa Christopher opp fra Semsvannet.

Torvald Homme Greiner fra Vøyenenga blir syv år om noen uker, og allerede en erfaren fisker. Søndag kveld var han ute på fisketur sammen med pappa Christopher Greiner på Semsvannet. Lite ante de at storgjedda lå i sivet og ventet på dem.

– Vi var ute i båten som Norges Jeger- og Fiskerforbund disponerer for sine medlemmer, og hadde akkurat begynt å dorge da gjedda bet på, forteller Christopher Greiner. Og selv om Torvald har fått fisk før, har det stort sett vært småfisk på noen hundre gram. Dette var noe ganske annet. Pappa måtte hjelpe til med å få beistet opp av vannet.

LES OGSÅ: Gir gratis fiskebåter til folket

– Torvald ble nok både glad og en smule redd da den store fisken med alle tennene endelig sprellet i båten. Vel hjemme viste vekten 4,3 kilo, fortsetter pappa Christopher. Og gjedda kommer til nytte som gjeddekaker til middag.

Det er Asker Jeger- og fiskerforening som forvalter utlånet av båten på Semsvannet for NJFF. Med båten øker sjansen for å få fisk betraktelig, og ifølge fiskeansvarlig Asgeir Wien er det hele 14 ulike arter å få på kroken.

Les flere artikler