Skip to main content

Sol, brent brød og mange smil

Familien Isdahl koste seg med pinnebrød på Sæteren gård. Filip (3, til venstre), Marcus (3), mamma Silje og Mille (6) synes det var stor stas å være på tur. 

Foto: Eva Groven

Små og store turgåere strømmet søndag til Sæteren gård på den nasjonale turdagen. Mille Isdahl (6) fikk sitt første møte med pinnebrød.

– Det er veldig godt, sier seksåringen, og tar en stor bit av det noe brente brødet.

Sammen med sin mor og tvillingbrødre, var hun blant de mange som hadde tatt turen til Sæteren gård.

– Det er et veldig ålreit tiltak. Vi er en travel familie som ikke er så mye ute og går på tur, så det er fint å kunne gjøre det av og til, sier Silje Isdahl.

– Det var litt langt å gå for de to yngste, men med litt sjokolade på veien, så gikk det, legger hun til med et smil.

6-åringen Mille gjennomførte naturstien på vei opp til Sæteren gård, og var godt fornøyd med aktiviteten. Likevel er det grunn til å tro at konserten med Mikkel og Reverockerne blir stående som dagens høydepunkt.

– Ungene synes det er veldig stas med rev, forteller moren.

– Reverockerne er en rev som hopper veldig mye, supplerer Mille.

Geir Faugstad (6) imponerte stort i stabling av ved, som var én av utfordringene man kunne aktivisere seg med.

Foto: EVA GROVEN

Fra regn til sol

Dagen startet bokstavelig talt med et brak. Himmelens sluser åpnet seg, og tordenværet gjallet over store deler av Asker og Bærum. Men da programmet startet på Sæteren gård, tittet solen frem.

– Yr sto oss bi. Det var meldt ganske dårlig, men så slo det om. Det er fint, sier Gorm Sverre Nordland på Sæteren gård.

Målet med den nasjonale turdagen er å få folk mer ut i nærmiljøet, og se hva friluftslivet har å by på. 

– Folk i Asker og Bærum er flinke til å komme seg ut på tur i nærmiljøet. Vi blir masse brukt av skoleklasser og familier, forteller Nordland.

– Det er veldig mange som kommer hit på en sånn dag som denne. Tidligere har vi hatt opp mot 1.500 besøkende, avslutter han.

Gorm Sverre Nodland på Sæteren gård var godt fornøyd med været på "Kom deg ut"- dagen på Sæteren gård på søndag.

Foto: EVA GROVEN
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.