Skip to main content

Skal tute i naturen

I DET FRI: Berit Fjell Kamhaug fra Heggedal og Blakstad skolekorps, Hanne Rødseth fra Asker Musikkorps, Ann Kristin Bøkenes fra Asker skolekorps, Merethe Østby fra Holmen skolekorps og brødrene Bendik og Jonas Sveen fra Borgen skolekorps.
I DET FRI: Berit Fjell Kamhaug fra Heggedal og Blakstad skolekorps, Hanne Rødseth fra Asker Musikkorps, Ann Kristin Bøkenes fra Asker skolekorps, Merethe Østby fra Holmen skolekorps og brødrene Bendik og Jonas Sveen fra Borgen skolekorps.

Korps hører ikke bare til på 17. mai. Nå skal de opptre ute i naturen også.

Forestill deg at en glinsende tuba titter frem fra en busk mens du sitter på Vardåsen og nyter matpakken din. Akkurat det kan bli en realitet etter at fem av Askers korps er trukket ut til å bli med i prosjektet «Korps på friluftstur».

Den som trodde at korpsmusikk kun hørte nasjonaldagen til, tar nemlig grundig feil.

– Vil vil skape musikkglede blant friluftsfolket, men også få musikkinteresserte ut i naturen, forteller Christina Sveen, sekretær for Borgen skolekorps.

LES OGSÅ:

Drilltroppen kan ikke øve med korpset

Elektronisk musikk for full galopp

Gjør det for å rekruttere

Det er Norges Musikkorps forbund (NMF) region øst og Gjensidigestiftelsen som har gått sammen om prosjektet. Av 32 søknader fra Asker, Bærum og Follo, fikk 20 korps innvilget 60.000 kroner om de gjennomførte tre konserter ute i naturen.

Mellom 1. mai og 20. oktober vil det derfor høres korpsmusikk 15 steder i Asker på ulike datoer.

– Først og fremst gjør vi dette for å rekruttere nye spillelystne til korpset, sier Berit Fjell Kamhaug, fra Heggedal og Blakstad skolekorps.

– Og vet man ikke opp eller ned på et instrument, får man all den opplæringen man trenger for å være med å spille i korps. Vi har alltid plass til flere, skyter korpsleder Merethe Østby fra Holmen skolekorps inn.

 

UT AV BUSKENE: Ann Kristin Bøkenes, trompetist i Asker skolekorps, deltar i prosjektet «Korps på friluftstur»
UT AV BUSKENE: Ann Kristin Bøkenes, trompetist i Asker skolekorps, deltar i prosjektet «Korps på friluftstur»

LES OGSÅ: Tjolahopp – her kommer Pippi

Spiller på Hvalstrand

Først ut er Borgen skolekorps, som spiller på Hvalstrand 1. mai.

– Da blir det orienteringsløype og grilling sammen med Asker Skiklubb og Asker turlag under «Finn frem-dagen, forteller Sveen.

De deltar også under Semiaden den 11. september og på Borgen-dilten som ennå ikke har fastsatt dato for årets arrangement.

SE OGSÅ BILDESERIE:

Distriktsmesterskap for skolekorps

Damvokter'n

Heggedal og Blakstad skolekorps feirer 60-årsjubileum i år og skal spille et helt nytt jubileumsverk skrevet spesielt for korpset.

– Vi spiller i Damvokterboligen i Heggedal den 26. mai under Asker kulturuke og 4. juni på «Transmatoren», sykkelparken i Heggedal. Da håper vi å nå litt yngre tilskuere også, sier Berit Fjell Kamhaug.

Asker skolekorps spiller på Asker museum den 29. mai i forbindelse med Asker turlags åpning av nye turstier.

– På sankthansaften skal vi gå og spille fra Leangbukta, langs kyststien og til Hvalstrand hvor det blir grilling og solokonserter. Til sist blir det konsert på Vestmarksetra og på Gupu den 11. september, sier Ann Kristin Bøkenes.

LES OGSÅ: Vil etablere nærmiljøsentral i Selvik-villaen

Til asylmottaket

Holmen skolekorps spiller på Billingstad 11. mai.

– Vi skal øve til 17. mai sammen med barnehagen og andre i nærmiljøet. Så er vi på asylmottaket på Hvalstad i august med spilling og grilling, og så Gupu i september, opplyser Merethe Østby.

Asker Musikkorps arrangerer tur med rebusoppgaver fra Thon Hotel Vettre via Wettre Bryggeri til Esviken søndag 1.mai, og tur fra Jansløkka til Vøiensmia som åpner etter restaurering i regi av Asker og Bærum historielag. Lørdag 24.september spiller Asker Musikkorps konsert fra pyramiden i Asker sentrum.

– Det går fint an å ha trompet med på tur, sier Ann Kristin Bøkenes i Asker skolekorps.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.