Skip to main content

Sæteren Gård fikk besøk av statsministeren

Erna Solberg takket frivillig innsats da hun var på besøk på Sæteren gård. På bildet er hun sammen med Kjersti Storm, Marit Karlsen og Ole Kristoffersen utenfor «Eventyrhytta». 

Foto: TRINE JØDAL

Sæteren Gård har åpnet dørene etter flere koronastengte måneder. Tirsdag inviterte de statsminister Erna Solberg på besøk. 

Sæteren Gård skulle feire 20-årsjubileum denne våren, i stedet ble all aktivitet koronastengt. I mai åpnet de opp. 

Tirsdag var Erna Solberg æresgjest på gården. Tre frivillige pensjonister tok imot statsministeren utenfor «Eventyrhytta», en liten gul laftehytte, som leies ut til kortreiste hytteturer. 

– Denne sommeren må vi være i Norge, men vi trenger ikke være hjemme. Det er fint med en pizzarestaurant på en strand i utlandet, men jeg tror det kan være like fint med en tur i naturen, sa statsminister Erna Solberg, mens hun skravlet med de tre pensjonistene.

– Lett å bli fascinert

Inne i den lille stua sa Erna Solberg at hun tror det er lett å bli fascinert av de lave smittetallene vi nå ser.

– Vi kan få en ny smittetopp, selv om det kanskje ikke ser sånn ut akkurat nå. I sommer vil det bli mer ferie og bevegelse, og da kan smitten øke, sier hun.

Erna Solberg tok seg god tid til en småprat med de frivillige i stuen på «Eventyrhytta» da hun besøkte Sæteren Gård. 

Foto: TRINE JØDAL

Fryktet en stengt sommer

«Eventyrhytta» er en av tre små hytter som leies ut på Sæteren Gård. Lenge fryktet DNT at all aktivitet måtte holde stengt denne sommeren. I starten av mai åpnet de utleiehyttene – med strenge smittevernregler.

– 12. mars var alt ganske mørkt. Etter hvert som det kom nye råd, lysnet det. Nå vil alt på Sæteren være åpent, men vi har mindre kapasitet enn til vanlig, sier Dag Terje Solvang, generalsekretær i DNT. 

– Det er ikke mange som har en toseter på do, sa Erna Solberg etter å ha tatt en titt på utedoen som hører til «Eventyrhytta». På bildet er Dag Terje Solvang og Henning Hoff Wikborg. 

Foto: TRINE JØDAL

Erna Solberg har vært på Sæteren Gård to ganger tidligere. Hun forteller at hun innimellom besøker Bærumsmarka for å få et avbrekk i hverdagen. Også Semsvannet i Asker trakk statsministeren frem som et fint turmål.

– Jeg har vært her litt opp gjennom årene. Mest for forandringens del eller på arrangementer. Det er fint å gå andre steder enn til Ullevålseter og Tryvann. 

Denne sommeren har Solberg planer om å være på Vestlandet mesteparten av tiden. Deretter reiser hun en tur til Nord-Norge og til Hafjell, for å besøke venner. 

– Jeg håper å være mye ute, men det er veldig forskjell på hvor mye regn det er her og i Bergen, sier hun lattermildt. 

Erna Solberg gikk opp det nye utkikkstårnet på Sæteren Gård.

Foto: TRINE JØDAL

Mer vasking

Kjersti Storm (73), Marit Karlsen (72) og Ole Kristoffersen (74) har lang fartstid som frivillige på Sæteren Gård. Til vanlig gjør de oppgaver som å vaske området, kløyve ved og sjaue. Denne våren har vært en annerledes dugnadsvår, på alle mulige måter.

– Nå når vi så vidt har åpnet opp igjen har vi tatt med oss smurt matpakke, og holdt oss langt fra hverandre, sier Kjersti Storm.

I sommer blir det mer tilsyn og vasking på Sæteren Gård enn før, opplyser DNT. 

– Vi vil sørge for å oppdatere plakatene om nye smittevernregler, fylle på vaskemidler og Antibac overalt. I tillegg har vi færre senger til utleie. De familiene som først har leid en hytte, vil få mer plass enn vanlig, sier Mette Øinæs Habberstad, kommunikasjonssjef i DNT.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.