Skip to main content

– Ønsker på ingen måte å være noe matpakkepoliti

Skiltet: Driverne av Gupu gård har to skilt ute og to inne som minner om at medbragt ikke er tillatt. Likevel er det mange som spiser matpakken sin der. FOTO: KARL BRAANAASS

Vertskapet på Gupu må be gjestene la være å spise matpakke. Det er ikke hyggelig, sier Anette Haave Åsheim.

For tre år siden overtok Anette Haave Åsheim og Casey Gilbertson driften av serveringsstedet Gupu i Vestmarka. Med en husleie på 19.000 kroner i måneden er pret avhengig av en god omsetning når turfolket kommer i helgen. Men mange kommer med matpakke og slår seg ned ved bordene, til tross for at det står skilt både ute og inne om at medbragt ikke er tillatt.

Søndag la Åsheim ut et hjertesukk på Facebook. Kommentarene lot ikke vente på seg.

– Jeg hadde aldri trodd at det skulle ta sånn av. Men det er hyggelig med støtte, sier hun til Budstikka.

LES OGSÅ: Utsetter åpning på Gupu

 

Leier av private

– Har dere de samme reglene om medbragt ute som inne?

– Ja, det er ingen forskjell, akkurat som på en kafé med uteservering. Jeg vet at andre markasteder tillater medbragt ute, men en viktig forskjell er at vi leier av private, ikke av kommunen. Vi har derfor mye høyere husleie, så vi trenger mer inntekter også for å overleve. Man setter seg vel ikke ned med termosen på kaffebrenneriet? sier Åsheim.

LES OGSÅ: Folk strømmet til nyåpning på Gupu

– Er det kanskje ikke skiltet godt nok?

– Mange mener jeg bør ha flere og større skilt, men jeg har ikke så lyst til å plastre stedet med skilt om hva som ikke er tillatt. Det er ikke det førsteinntrykket jeg ønsker at folk skal få fra Gupu. Men jeg synes det er leit å måtte si fra til folk, at det skal bli noe negativt. Jeg ønsker på ingen måte å være noe matpakkepoliti sier Åsheim.

- Ikke et stort problem

På Brunkollen sør i Bærumsmarka merker de lite til gjester som ikke benytter seg av serveringsstedet. Daglig leder på Brunkollen, Therese Vincent Klemetsen, forteller at de får noen henvendelser fra gjester som ønsker å nyte egen matpakke - men at de alltid sier ja til dette.

– Senest i helgen hadde vi en barnefamilie som spurte om de kunne spise egen matpakke, mot at de kjøpte seg en bolle til dessert. For en barnefamilie kan det fort bli dyrt å kjøpe alt hos oss, så det tenker jeg var en fin kombinasjon, sier Klemetsen, som leger til at det selvfølgelig blir et problem dersom for mange velger å spise medbragt.

– Men vi opplever det ikke som et problem hos oss, presiserer Klemetsen.

Hun påpeker at det kan være flere grunner til at folk ikke ønsker å benytte serveringsstedenes tilbud.

– For noen er det allergier vi ikke kan ta hensyn til, mens det for andre kan være for dyrt, sier Klemetsen.

PS: I en tidligere versjon av denne saken kom vi i skade for å skrive at det var Kristin Devor som kom med uttalelsene på vegne av Brunkollen. Dette stemmer ikke, da det var daglig leder Therese Vincent Budstikka var i kontakt med. Vi beklager.

Les flere artikler