Skip to main content

Ønsker innspill fra friluftsentusiaster

Sæteren gård er et kjent turmål i Bærum men nå ønsker kommunen nye innspill til ukjente destinasjoner og turer i friluft.

Sæteren gård er et kjent turmål i Bærum men nå ønsker kommunen nye innspill til ukjente destinasjoner og turer i friluft.

Foto: KARL BRAANAAS

Kommunen ber om innspill og hjelp til å kartlegge friluftstilbudet i Bærum. 

Nå kan du komme med egne tips om stier, løyper, turveier, eller padleturer.

Gjennom en kartløsning på kommunens nettside kan innbyggere nå blant annet legge inn ferdselsårer, men også mangelfull skilting og ønsker om utbedringer eller tilrettelegging.

– Utgangspunktet er et initiativ fra departementet. Vi har mye som er kartlagt og tilrettelagt for fine turer, både ute i marka og i byggesonen, men nå går vi bredt ut, sier Svein Finnanger, kommunalsjef for miljøtekniske tjenester i Bærum kommune.

I 2019 satte regjeringen i gang et flerårig prosjekt for å hjelpe kommunene i arbeidet med å lage planer for friluftslivets ferdselsårer. 

Denne kartleggingen er en del av miljødirektoratets ønske om en plan for kommunenes ferdselsårer og friluftsliv. 

– Dette er en fin anledning for publikum å fortelle om feil på kart, komme med turforslag og andre innspill. Vi ønsker forslag til nye turer, og gjerne flere i byggesonen, sier Finnanger.

Fristen for å legge inn forslag i kartløsningen er 1. oktober.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.