Skip to main content

Ingen hviledag etter nyttårsaften

UT PÅ TUR: Jan Petter Fredstad (47) og Desiré Fredstad Lagerström (34) ville ut på tur så tidlig som mulig 1. nyttårsdag. Når barnas besteforeldre meldte seg som barnevakter, lot de seg lokke ut i Vestmarka.

Mange holdt det gående til langt på natt. Men i formiddag var også flere klare for å starte året med frisk markaluft.

Parkeringsplassen ved Vestmarksetra var på langt nær full. Egentlig var den ganske glissen. Men noen biler har kjørt opp tidlig for å få seg en skitur tidlig, tidlig på det nye året.

Jan Petter Fredstad (47) og Desiré Fredstad Lagerström (34) så ingen grunn til å ligge under dyna lenger enn nødvendig.

– Vi har hatt hjemmejul, og brukt Vestmarka flittig sammen med barna. Nyttårsaften fikk vi besøk av mine foreldre som sa ja til å sitte barnevakt nå slik at vi fikk oss en skitur på morgenen, sier Jan Petter.

Turen gikk til Mikkelsbonn på felleski i friteknikk. Med mildvær og varmegrader i luften var nok det gode valg.

– Vi er veldig glade i å bruke marka, så dette er en fin start på året, smiler de to.

Men de var ikke de eneste som lot seg tiltrekke av frisk luft når lukten av fyrverkeri hadde lagt seg.

På Hoslebanen hadde venninnene Hannah Arnevik Kristiansen, Vilde Linnea Njå, Pernille Jøsevold Elnes og Frida Nordstrøm Westvik.

– Vi er bare ute og koser oss, forteller mamma til Pernille, Anniken Riise Elnes.

LES OGSÅ: Hektisk nyttårsaften for politiet – dette skjedde i Asker og Bærum 

Full fres nyttårsaften

Nyttårsaften var det tradisjonen tro Nyttårsfeiring med bål, fakler, høye smell – og troll. Ved 16-17-tiden på ettermiddag var det store arrangementer i Vollen og Skuibakken, samt på Eiksmarka og Holmenskjæret.

– Det er tiende gang vi gjør dette nå. Skuibakken har i 2018 feiret 90 år, og bare vi får livet litt opp i tåken nå, så blir dette bra, fortalte Morten Heldal Haugerud, leder i Skuibakkens Venner, da arrangementet startet.

Det ble fakkeltog opp trappene og unnarennet, enkel servering, nyttårskonsert med Skui Brass og tale før fyrverkeriet ble sendt opp. Faktisk trakk også Trollet i Svartoråsen ut i skogkanten for å bivåne rakettene – til stor begeistring for de rundt 500 fremmøtte.

Også i Vollen ble tradisjonen fulgt med fakkeltog fra Montesorriskolen til Oslofjordmuseet og musikk og taler der før et imponerende fyrverkeri gikk til himmels. Rundt 1.500 mennesker møtte opp her.

Se bildene av nyttårsfeiringen i Vollen og Skuibakken 

Les flere artikler