Skip to main content

Gjenåpner med vafler, villsvin og gjeddekaker

Mari Staff Brostrøm (54) fra Asker ønsker velkommen til Sollihøgda Tursenter. – Jeg gleder meg veldig. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier hun.

Mari Staff Brostrøm (54) fra Asker ønsker velkommen til Sollihøgda Tursenter. – Jeg gleder meg veldig. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier hun.

FOTO: TRINE JØDAL

Denne helgen åpner Sollihøgda Tursenter igjen dørene for servering av turfolk, lokalbefolkning og veifarende.

– Jeg gleder meg veldig. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Mari Staff Brostrøm (54).

Første helg holder hun åpent klokken 10.00-23.00 lørdag og 10.00-16.00 søndag med vafler, lapper og annen turmat samt snacks og drikke utover kvelden. Fra neste helg tilbyr hun også middagsretter. Stedet har alle rettigheter.

– Dette skal være en type vertshus der du kan ta med familien for å spise ute litt oftere uten at det skal koste for mye. Lavterskel hverdagsluksus, kaller jeg det, sier Brostrøm. 

Spesialiteter på menyen

Hun forteller om flere spesialiteter som vil dukke opp på menyen.

– Neste helg blir det knoke-ertesuppe, gjeddekaker og lasagne laget av en ekte italiensk kokk. Jeg kjenner en del fiskere og jegere og vil bruke det jeg får tak ifra naturen rundt her. En yrkesfisker i Randsfjorden og Tyrifjorden skal forsyne meg med fisk til gjeddekaker og gjeddeburgere, jeg har kjøpt to sauer, og så tenkte jeg å teste villsvin så vi får litt Asterix-stemning, smiler hun.

– Hva med pizzaer og hamburgere?

– Et par pizzaer blir det nok. Burgere får vi se på, men får jeg tak i en hel elg, blir det nok i hvert fall elgkjøttkaker, sier hun.

Fem års avtale

54-åringen er opprinnelig fra Asker, men har bodd over 20 år på Sollihøgda. Hun har ikke tidligere drevet serveringssted, men har en allsidig bakgrunn inkludert utdannelse innen jus og som maskinfører, arbeid med ungdom i Asker, jobber innen turisme blant annet som hyttevakt for DNT i Jotunheimen og de siste årene en stilling i HR-bransjen. 

Skiltet på veggen er ikke kommet opp ennå, men denne helgen gjenåpner Mari Staff Brostrøm det tradisjonsrike Sollihøgda Tursenter.

Skiltet på veggen er ikke kommet opp ennå, men denne helgen gjenåpner Mari Staff Brostrøm det tradisjonsrike Sollihøgda Tursenter.

FOTO: TRINE JØDAL

Brostrøm har inngått fem års leieavtale med eier Olav Thon. Foreløpig driver hun alene, men planen er å ansette flere slik at stedet kan holde åpent hver dag.

Firmaet har fått navnet det humoristiske navnet Landeveisrøvere AS. 

– Stedet ligger jo langs landeveien. Men jeg satser bredt. Dette skal være et attraktivt sted for både de cirka 300 husstandene i lokalbefolkningen på Sollihøgda, turfolk, yrkessjåfører og andre som kommer kjørende, sier hun.

Lang historie

Tursenteret har historie som serverings- og overnattingssted fra 1890-årene, blant annet under navnene Sollihøgda Skydsstation og Sollihøgda Hotel.

I lokalene er det ved åpningen salgsutstilling med bilder av Elisabeth Næss og glasskunst av Grethe S. Larsen. Fremover kan det også bli vist arbeider i keramikk og sølv. På sikt tenker innehaveren også på å satse på krambu eller landhandel i deler av lokalene.

Den forrige driveren, Rubys Diner AS, åpnet i januar 2019, men stengte allerede på sommeren. Stedet har siden stått tomt. Selskapet ble slått konkurs i desember. Bostyrer, advokat Christina Sagbakken i Advokatfirmaet Bentzen AS, opplyser at det er kommet inn 12 kreditorkrav på til sammen cirka 200.000 kroner. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.