Skip to main content

Friluftsfolket hedret tur-Einar med pris

TIL TOPPS: «Glødende engasjert» er ord som brukes for å beskrive Einar Skage Andersen, leder i Bærum Turlag. Her er han på Kolsåstoppen, med utsikt over Dælivann.

Bærum Turlags leder Einar Skage Andersen blir satt stor pris på av sine egne. Nå er turgeneralen tildelt Turistforeningens høyeste utmerkelse «Hedersknappen».

I syv år har Einar Skage Andersen (75) fra Stabekk vært styreleder i Bærum Turlag. Og han får mye av æren for at turlaget, som startet i 2011 med null medlemmer, nå er et av landets største og mest aktive turlag med 11.800 medlemmer og en haug av aktiviteter.

Under høstmøtet til Den Norske Turistforening (DNT) i forrige uke, fikk Andersen klapp på skulderen – og knapp til jakkeslaget – for den store innsatsen for stier og hytter, klatring og padling.

– Dette betyr mye for meg. Det viser at frivillig arbeid blir satt pris og gjør at jeg får lyst til å drive på videre, sier Andersen.

LES OGSÅ: Ønsker på ingen måte å være noe matpakkepoliti

– Glødende engasjert

Ifølge landets største friluftslivsforeningen skal «Hedersknappen» tildeles personer som i særlig grad har arbeidet til beste for foreningen og dens formål.

 

UT PÅ TUR: Einar Skage Andersen får mye av æren for Bærum Turlags suksess.

«Einar Skage Andersen er en kunnskapsrik og glødende engasjert leder for Bærum Turlag og sitter også i Rådet til DNT Oslo og Omegn. Tross sykdom og utfordringer i de senere årene, har han brukt store deler av sin tid på å bidra til at andre får flotte friluftsopplevelser med litt kunnskap attåt», heter det i begrunnelsen for tildelingen.

LES OGSÅ: Henning sa opp advokatjobben – ble turleder

Les flere artikler