Skip to main content

Fikk prøve kajakk: – Det er fint å få øynene opp for nye ting

Kajakkdeling Storøya i regi av Strand kajakklubb. Erik Friis (7) og pappa Erik Friis får en dytt ut i sjøen av Niklas Sevaldsen (16) og Bjørn Smedsrud (16) fra Strand kajakklubb

Foto: Trine Jødal

I hele sommer har badegjestene på Storøyodden blitt tilbudt en kajakkopplevelse. Det har gitt mersmak for flere.

– Det var kjempebra. Vi badet på stranden, og så hadde sønnen min lyst til å prøve å padle kajakk. Vi fikk beskjed om at det var gratis å prøve, og i tillegg kunne man betale 500 kroner for å få tilgang til kajakk senere. Det var en veldig fin introduksjon til å høre om det tilbudet, sier Erik Friis fra Oslo.

Friis har padlet litt tidligere, men for sønnen på syv, var det første gang.

– Han syntes det var kjempegøy å padle, fortsetter faren, som ikke utelukker at det blir flere padleturer i fremtiden.

– Hvorfor ikke? På en sånn dag som denne var det veldig deilig, og noe utenom det vanlige. Det var fredelig og rolig, og man kan sitte og prate mens man padlet seg utover. Det er fint å få øynene opp for nye ting, og det var en veldig fin anledning til å bli introdusert for kajakk, fastslår han.

Jonathan (14) og faren har det gøy i kajakkene som er til utlån på Storøya.

Foto: Trine Jødal

Samarbeidsprosjekt

Strand Kajakklubb har i hele sommer hatt et samarbeidsprosjekt med Fornebulandet Vel og Bærum kommune for å gi alle nysgjerrige en kajakkopplevelse. Hver søndag har de stått på stranden for å la alle som vil få prøve seg i en kajakk. 

– Folk har vært veldig positive til tilbudet. I dag var det rundt 25 stykker som fikk prøve, forteller Bjørn Smedsrud Edstrøm (16) i Strand kajakklubb.

– Er det noen som har falt i vannet?

– Nei, dette er veldig stødige kajakker, så ingen har falt uti, fortsetter han, og presiserer at sikkerheten er ivaretatt.

– Alle har hatt redningsvester.

Flere medlemmer

Tiltaket på Storøyodden skal ifølge arrangøren gi alle en gratis læring og billig inngangsbillett til kunnskap om padling, deling av naturopplevelser og sikkerhet på fjorden.

Kajakkopplevelsen har også båret frukter for Strand kajakklubb. Bare denne søndagen var det minst 10 personer som fortalte at de ville tegne et medlemskap.

Valerie de Grave (fra venstre), Ferran Lozano Frexanet, Maria-Josep Freixanet og Roger Lozano Freixanet fra Spania og Belgia får instruksjon av Bjørn Smedsrud Edstrøm fra Strand kajakklubb.

Foto: Trine Jødal
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.