Skip to main content

Fant bilvrak da vannet ble tappet i Grinidammen

MYE SKROT: Både sykler og bilvrak ble funnet da Grinidammen ble tappet for vann tidligere i vinter BEGGE FOTO: KARL BRAANAAS

Grinidammen oppgraderes for å tilfredsstille nye krav. Under arbeidet ble det gjort noen overraskende funn etter at vannet var tappet ned.

– Dammen måtte oppgraderes etter pålegg fra Norges Vassdrags- og Energidirektorat for å tilfredsstille forskriftsmessige krav til styrke og stabilitet, samt kapasitet til flomavledning, sier senioringeniør i vann og avløp i Bærum kommune, Anders Mangseth.

I vinter måtte vannstanden i Grinidammen senkes for å gjøre arbeidet med en ny tappeluke enklere. Da vannet var senket, dukket det opp noen overraskelser på bunnen.

– Det ble gjort funn av noen gamle bilvrak. Det er vel et sånt sted hvor noen har kvittet seg med stjålne biler eller biler som har blitt en forsikringssak, forteller Mangseth.

En nabo sendte et brev til kommunen tidligere i mars og uttrykte bekymring rundt et bilvrak som lå i vannkanten, og mulig forurensing fra dette. Dette bilvraket, samt andre, skal nå være fjernet.

– Vi har fjernet en del sykler og skrot i tillegg, det var litt forskjellig som lå på bunnen der, sier senioringeniøren.

LES OGSÅ: Frykter for ferskvannsskjellene i Burudvann 

Skal kunne brukes som før

Arbeidet med utbedringene i Grinidammen har pågått siden i høst. Fremdriften ser ut til å gå som planlagt.

– Så langt jeg er kjent med, så ligger det an til at anlegget blir ferdig til påske, bekrefter han.

Ettersom dammen ligger på grensen mellom Bærum og Oslo, er også kostnadene knyttet til prosjektet delt mellom kommunene.

Grinidammen er et populært sted på fine sommerdager, blant annet muligheter for et bad.

– Det vil bli mulig å bruke anlegget på samme måte som før når arbeidene er ferdig, selv om dammen ikke er registrert som noen offentlig badeplass, sier Mangseth.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.