Skip to main content

Engervannet rundt – og litt til

Fra Løkkeåsen har du fantastisk utsikt over Sandvika og Oslofjorden, og er et fint sted å spise matpakken.Foto: SIRI VISTER

Denne uken tar vi turen langs Bærums blå- og grønne lunger.

Skiforeningen kan for tiden ikke levere nye turforslag. Ukens tur har vært publisert i Budstikka tidligere, men skal være like aktuell i dag.

Vi starter ved Engerjordet, men man kan like gjerne begynne turen i Sandvika. Ved siden av Blommenholm og Sandvika Tennisklubbs anlegg går vi inn en stikkvei. I enden av denne kommer vi inn på turstien som er anlagt mellom jernbanen og Engervannet. Det er satt opp et gjerde mot vannet, slik at fuglelivet ikke skal bli unødig forstyrret.

Slik går ukens tur (sort linje), som er rundt 7 kilometer.

Engervannet er et grunt og næringsrikt vann, en lokal våtmarksidyll og Bærums viktigste fuglevann. I enden av vannet går turstien under bilveien og følger Rønne elv. Vi er så vidt innom Sandvika. Ved Kaffebrenneriet krysser vi veien og går opp Løkkeåsveien, som går over i en sti over Løkkeåsen. 

Engervannet er en lokal våtmarksidyll og Bærums viktigste fuglevann.

FOTO: SIRI VISTER

Dette området er som en hundremetersskog tett inntil bebyggelsen og Sandvika sentrum. På vei mot toppen er det satt opp benker og bord. Her kan man ta en rast og nyte utsikten mot Sandvika og Oslofjorden. På 17. mai er det tradisjon for å starte dagen med en salutt fra Løkkeåsen.

På den andre siden av åsen kommer vi ut i Lillehagveien. Her tar vi første vei til venstre og går ned en lang trapp. Nå kommer vi ned til turveien som går langs Solbergbekken. Flere steder i Bærum er gamle vannveier åpnet opp, blant annet Solbergbekken. Etter nesten 70 år i rør, renner bekken nå fritt.

Sandvika er et fint utgangspunkt for denne turen.Foto: SIRI VISTER

Vi følger bekken og turveien oppover til Løkeberg skole. Her tar vi til høyre på gang- og sykkelveien langs Bærumsveien. Litt før rundkjøringen tar vi av til høyre ned til Øverlandselven. Der stien går ned, står det turskilt til Sandvika. 

Området rundt Sandvika og Engervannet byr på flotte turmuligheter i skog, langs bekker og i boligområder.Foto: SIRI VISTER

Øverlandselven har sin opprinnelse fra Sæternbekken og Østernbekken. Den flyter rolig gjennom kulturlandskapet ved Grinijordene og Øverland gård. Videre renner den forbi villaområdene på Åsterud og Haslum. Vi skal følge den på sin ferd fra Bærumsveien og ned til Engervannet. Her går den i en markert dal med mange fosser og stryk. Stort sett kan vi følge elven på turveier og oppleve litt av Bærums opprinnelige natur.

Tilbake ved Engerjordet har vi gått omtrent 7 kilometer i hjertet av Bærum, nesten uten sjenerende biltrafikk og støy. God tur!

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.