Skip to main content

Elvelangs i Kjekstadmarka

Forholdene er fine i løypene langs Elvelia.

Foto: Sissel Finstad

Den første helgen i det nye året tar vi en lett skitur som passer for alle.

Traseen langs Elvelia fra Kjos til Heggsjø holder seg veldig fint, tross mildværet den siste tiden.

Vi kjører inn fra Teglen på Spikkestad og videre forbi Elopak til Kjos mellom bare jorder og grønne gressganger, og blir litt i stuss om Kjekstadmarka kan tilby fine skiløyper. Men fra parkeringsplassen ved bommen sør for Kjosbråtan venter faktisk supre skiløyper på ivrige skiløpere.

Slik går ukens tur, som er på rundt 6,5 kilometer.

Kjært barn har mange navn. Ukens tur går langs Hegga, også kalt Kjoselva sør i Kjekstadmarka og Sagelva når vi beveger oss videre nordover. En vakker følgesvenn langs hele denne traseen. 

I underkant av 1 kilometer fra parkeringsplassen treffer lysløypa fra Spikkestad oss fra venstre. Litt etter passerer vi Kjosjuvet og løypa opp til ROS-hytta til høyre. 

ROS-hytta er et fint turmål, og holder åpent i helgene i skisesongen. Sjekk åpningstidene før du legger ut på tur.

Vakkert fra broen over Sagelva.

Foto: Sissel Finstad

Vi fortsetter i de godt preparerte løypene videre nordover langs elveleiet. En stor takk til løypebas Trygve Rud for at denne flotte traseen er så godt preparert.

Utforbakkene sørger for en rask retur.

Foto: Sissel Finstad

Det er svak motbakke hele veien videre nordover. Vi krysser elveleiet og etter noen motbakker treffer vi Lyfjellveien som kan ta oss videre i retning Lierskogen. Her velger vi å snu og vende skituppene sørover. På returen kan vi nyte de flotte sporene i slake utforbakker i en sammenhengende granbarportal nesten hele veien tilbake til parkeringsplassen.

Denne turen egner seg også for små barn og nybegynnere på ski. Det er en lett og enkel trasé på 6,5 kilometer. God tur!

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.