Skip to main content

Eldbjørg og Gudleik lar seg ikke stoppe av glatte turveier

Godt skodd: Førjulstidens hvite vinterland ble raskt til nyårets stålgrå hålkeføre. Ekteparet Gudleik (82) og Eldbjørg (81) Dale fortsetter likevel å gå tur rundt Semsvannet. Med brodder. FOTO: KARL BRAANAAS

Ekteparet Dale lar seg ikke stoppe av glatte turveier. Med brodder på skoene kommer de seg trygt rundt Semsvannet.

– Vi går alltid med brodder, sier Eldbjørg Dale (81). Sammen med ektemannen Gudleik har hun nettopp avsluttet en rask tur rundt Semsvannet, hvor det hadde vært en risikosport å gå uten brodder. Begge har et solid par av den sorten du kan ta av. De sitter så godt over foten at de ikke faller av underveis. Helt uunnværlig for det turglade paret.

– Vi pleier å kombinere turen med å handle i Asker, og da er det greit med brodder du kan ta av, sier Eldbjørg Dale.

Pigger på vanlige sko

Og de er ikke alene om å sikre seg mot knall og fall. På Løplabbet i Sandvika blir de nærmest rent ned av kunder som skal ha enten piggsko eller brodder.

– Onsdag var den beste piggskodagen, men jeg har ikke noe tall på hvor mye vi har solgt ennå, sier butikksjef John Aslak Bø. Foruten piggsko tilbyr butikken pigging av vanlige joggesko for noen få hundrelapper, og du kan kjøpe et sett med brodder du kan skru inn selv med egnet verktøy.

– Er det mest eldre mennesker som skor seg med pigger og brodder?

– Nei, det er mange unge også. Folk som liker å løpe ute vil ha piggsko så de kan fortsette å løpe selv om det er glatt, sier Bø.

– Er det flere en før?

– Ja, det har helt klart vært en økning, og det har en sammenheng med at piggskoene er blitt bedre, sier Bø.

Falt på isen

Bare fem minutter etter at butikken åpnet, kommer Svein Erik Engebretsen fra Høvik inn sammen med kona Solveig Hauge Engebretsen. Dagen før hadde han sklidd og falt bakover på glattisen. Det skal ikke skje igjen.

– Jeg var heldig og slo ikke hodet, men er litt stiv i ryggen. Jeg hadde faktisk hælbrodder på, men skled likevel. Nå blir det piggsko, sier Engebretsen.

Les flere artikler