Skip to main content

DNT fyller 150 år: Inviterer til «verdens største utebursdag»

FULL FART: Knut Kolltveit Sørlie (7) fikk god fart i hoppbakken med rattkjelken sin under en tidligere Kom deg ut-dag på Sæteren Gård i Bærum

Når Norges største friluftsforening fyller år, skal alle få være med på festen.

– Dette er en feiring av Den Norske Turistforenings 150 år som forening, men også en feiring av at vi er en turnasjon som elsker friluftsliv, sier generalsekretær Nils Øveraas i Den Norske Turistforening (DNT).

Søndag 21. januar 2018 er det 150 år siden Turistforeningen ble stiftet. Det er også den årlige Kom deg ut-dagen. Resultatet er en utebursdag for store og små landet rundt.

– Vi håper så mange som mulig blir med på verdens største utebursdag denne dagen, sier Øveraas.

Bærum Turlag legger sin Kom deg ut-dag til Østernvann.

Der starter turen på Skytterkollen klokken 14, og bursdagsgjestene følger en preppet løype ned til sydenden av vannet. Det blir bålkos med pølser før det hele avsluttes i 17-tiden.

– Vi håper mange vil være med å feire jubileet. Det blir på en måte startskuddet for året og alle aktivitetene som kommer. Og så er det jo i tillegg en helsegevinst å komme seg ut i frisk luft, sier Ellen Næsje i Bærum Turlag.

FIKK DU MED DEG? DNT overtar Wentzelhytta i Asker 

Aktiviteter for alle

Asker Turlag har valgt å legge Kom deg ut-dagen til området hvor Borgenveien og Askeladdveien møtes, og inviterer til feiring fra klokken 11.30 til 14.30.

– Vi ønsker å kunne møte flest mulig, og være tett på der folk bor. Kom deg ut-dagen er en dag for alle, og vi ønsker derfor at det skal være tilgjengelig og sentralt, sier Ingeborg Sølvsberg Dolven i Asker Turlag.

LEST DENNE? Sjefen i Turistforeningen har kjøpt Bærums dyreste leilighet 

Senker terskelen

Dolven understreker også at friluftslivet ikke nødvendigvis behøver å være så avansert.

– Vi er jo en friluftsnasjon, men det gjelder likevel ikke for alle. Mange tenker nok at friluftsliv krever mye utstyr og planlegging, men vi ønsker å vise at det ikke alltid er nødvendig. Vi håper å gjøre terskelen for å komme seg ut lavere, og heller se gleden av å være ute sammen, sier hun.

LES OGSÅ: Elidas (10) ber turfolk skjerpe seg etter glasskår-episoder 

Les flere artikler