Skip to main content

Deler kongelige feriebilder

Kronprinsfamilien fra Asker og prinsesse Märtha Louise med døtrene fra Bærum gjorde strandhugg på Svellingene i sommer.

Foto: Det kongelige hoff

Kongefamilien gjorde som veldig mange i sommer: Dro på tur i eget land. Nå deler de ferieminner med resten av befolkningen.

De siste dagene har kongeskipet «Norge» seilt i Lofoten, der Kongefamiliens medlemmer har gjort seg bedre kjent.

– Vi startet i Å ytterst på Moskenesøya og endte i Raftsundet i Trollfjorden med sol hele veien, forteller Hennes Majestet Dronningen på Slottets egen hjemmeside.

Kronprinsparet poserer på en øy i Svellingsflaket vest for Risvær

Foto: Det kongelige hoff

På hjemmesiden har kongeparet også lagt ut bilder fra turen til Lofoten, hvor storfamilien deltar på toppturer og strandhugg. Blant annet skal alle i det kongelige turfølget ha kommet seg opp til Stortinden (530 moh.) og Dronningvarden, som Hennes Majestet Dronningen selv innviet i 2016.

Feiret bursdag

I forkant av turen til Lofoten benyttet Kongen og Dronningen Kongeskipet langs norskekysten, samt tilbragte tid på Mågerø utenfor Tønsberg. Kronprinsfamilien har tilbragt sommeren på Dvergsøya utenfor Kristiansand. Der feiret familien blant annet kronprinsens fødselsdag.

Dronningen, Kronprinsessen og Prinsesse Märtha Louise er klar for topptur til Dronningvarden på Stortinden, 530 meter over havet. Her ved Årsteinskaret 200 moh.

Foto: Det kongelige hoff

Første offisielle oppdrag etter ferien har kronprins Haakon fredag 14. august. Da er han til stede under Kongens statsråd på slottet, ifølge kongehusets nettside.

Torsdag formiddag ble det også kjent at kronprinsfamilien planlegger for en koronatilpasset konfirmasjon denne høsten. Da skal prins Sverre Magnus konfirmere seg i Asker kirke.

Alle i det kongelige turfølget kom opp til Dronningvarden og kunne nyte den vakre utsikten. Her på platået før man går ut til selve varden. I øst ses Steigenfjellene.

Foto: Foto: Det kongelige hoff
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.