Skip to main content

Bøtela feilparkerte biler ved Semsvannet

Utflukten til Semsvannet ble en kostbar affære for flere av turgåerne. Parkering langs Holtsmarks vei er ikke tillatt.

Utflukten til Semsvannet ble en kostbar affære for flere av turgåerne. Parkering langs Holtsmarks vei er ikke tillatt.

Foto: KIM VAN DER LINDEN

Søndagsturen ved Semsvannet ble en kostbar affære for flere turgåere. 

Strålende sol og en hyggelig temperatur lokket mange askerbøringer og bæringer ut, men mange biler på ett sted gjør at det også er duket for parkeringsproblemer.

Etter melding om utfordringer med mange feilparkerte biler, rykket politiet ut til Holtsmarks vei ved Semsvannet. Skiltingen på stedet tillater ikke stans i mer enn fem minutter, men det var det ifølge politiet flere som har valgt å overse.

Da Budstikka var på stedet like etter klokken 13.30 var politiet i full gang med å skrive ut gebyr til bilene som ikke hadde parkert forskriftsmessig.

– Det var 10 biler som sto ulovlig parkert langs veien. De har tatt seg til rette, forteller operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt.

– I tillegg var det mange som hadde hadde parkert tett på den lovlige parkeringsplassen, slik at det var vanskelig å komme seg ut, legger hun til.

Gjentagende problem

Semsvannet er et av de mest populære utfartsstedene i Asker, og det er ikke første gang at parkeringen til turfolket skaper problemer

– Dette er et problem som ikke bare er aktuelt i dag, men som også vil følge oss i tiden fremover, sier Aune. 

– Vi oppfordrer folk til å finne en lovlig parkeringsplass. Det er ikke så mange hundre meterne til utfartsparkeringen, så hvis folk gidder å gå litt, så slipper de også gebyret, avslutter operasjonslederen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.