Skip to main content

Ber turfolket tenke alternativt for å unngå p-kaos

IDYLL: Semsvannet regnes som et av de mest populære utfartsstedene i Asker, både for tobente og firbente. Det medfører blant annet at det er kamp om parkeringsplassene blant tur- og skigåere, men Asker kommune håper alternative parkeringsløsninger vil hjelpe på.

De siste dagers påfyll av snø kan føre til at mange legger turen til Semsvannet i helgen. Kommunen oppfordrer ski- og turgåere til å tenke på fellesskapet når de parkerer bilen.

– På de mest populære dagene med bra skiføre blir det fort fullt på de merkede p-plassene nærmest vannet. Derfor oppfordrer vi folk til å bruke alternative merkede plasser, samt unngå å parkere i veibanen – særlig i Semsveien og Holtsmarks vei, sier rådgiver Tomas Westly i natur og idrett.

Han forteller at fjorårets løsning med innleide parkeringsvakter fra Holmen fotball videreføres denne vinteren.

– De dirigerer trafikken og avviser biler dersom det er nødvendig, sier Westly, og legger til at trafikken normalt sett topper seg mellom klokken 11 og 13.

LES OGSÅ:

Knallstart i den hvite vinterskogen 

Nytt vertskap åpnet dørene på Solli gård

Ingen p-avgift

Asker kommune gir på sin hjemmeside følgende parkeringstips til de som planlegger å sette fra seg bilen i området ved Semsvannet:

«De fleste kjenner parkeringsplassen i Holtsmarks vei, men hvis det er fullt der finnes gode alternativer i området. Fra utfartsparkeringen i svingen i Semsveien, før Sem Gjestegård, kan du gå på blåmerket sti gjennom eplehagene opp til Hajemveien».

Det er også parkeringsmuligheter ved Sem Grendehus. Herfra kan man gå på gårdsveien gjennom Store Berg gård opp til Sems-vannet.

– Det vil foreløpig ikke være parkeringsavgift på de kommunale p-plassene ved Semsvannet, sier Tomas Westly.

Kommunen minner også om at det går skibuss fra Asker sentrum til Solli, via Sem.

TIDLIGERE SAKER OM P-KAOS VED SEMSVANNET:

Prioriterer hovedløypene

Skiforeningen melder om fortsatt gnistrende forhold i marka, med fine spor i store deler av løypenettet. Mot helgen prioriterer Skiforeningen hovedløypene i Kjekstadmarka, Vestmarkas vestre del, Bærumsmarka og Krokskogen. Bærum kommune har ansvar for den østre delen av Vestmarka.

MARKAHYTTE I TRØBBEL: Mangler vaffelselgere – må holde stengt

Les flere artikler