- Det er litt sprengt i hodet nå. Dette er litt sykt, jeg hadde ikke forventet at det skulle gå så bra i det hele tatt! Utrolig deilig følelse, jublet norgesrekordholderen.

Hun løp inn til supertiden 23.27 under distansen på Bislett stadion. Etterpå husket hun ikke så mye av løpet.

- Det føltes veldig lett og fint ut og jeg svevde hele veien.

Dermed er det bare å ønske god tur til friidretts-EM i Berlin senere i år ettersom tiden er under det norske EM-kravet.

Måtte omstille

19-åringen imponerte også voldsomt på 100 meter da hun en snau halvtime tidligere smadret EM-kravet (11.45) og løp inn på 11.34.

Vindforholdene var imidlertid litt for gode på 100-meteren, dermed ble ikke EM-kravet innfridd på den distansen.

- Det var litt surt da jeg hørte den vinden. Men man får ikke gjort noe med det uansett, det er det det er. Så jeg måtte bare omstille, skulle løpe 200 og hadde en sjanse til. Da var det bare å kjøre på.

Perset med 54 hundredeler

Asker-jenta forbedret sin egen personlige rekord med hele 54 hundredeler.

- Jeg har ikke helt fått til å løpe utendørs før, jeg har vært mye bedre på 200 innendørs. Så nå fant jeg ut av hvordan jeg skal løpe 200 meter ute, smilte hun fra øre til øre.

Hun forklarer også at innstillingen til å løpe 200 har blitt bedre.

- På 200 tror jeg det er litt med innstilling i hodet å gjøre. Før har jeg syntes at 200 er så utrolig langt. Det har vært sånn at "å nei, må jeg løpe 200 meter nå, jeg blir så sliten i beina." Nå tenker jeg at jeg blir sliten i beina uansett, jeg tror det har gjort at jeg stiller inn hodet riktig.

- Utrolig med EM

Hun hadde ikke drømt om norsk rekord på forhånd.

- Ikke i det hele tatt! Jeg hadde et håp om å ta EM-kravet for jeg visste at jeg hadde det inne. Norsk rekord var et stort steg for meg. Helt uvirkelig, dette hadde jeg ikke sett for meg.

Hun tør ikke å love at hun løper Tyrving-lekene på hjemmebane neste år.

- Jeg har lyst til å løpe Tyrving-lekene, det er alltid gøy å løpe på hjemmebane og et fint stevne. Men jeg må se an kroppen.

Og nå kan hun glede seg til EM i Berlin i begynnelsen av august. 

- Det blir utrolig å få være med der, og individuelt for første gang. Men det er lenge til og mye som skal gjøres før det, smiler Helene Rønningen.

LES OGSÅ: Håper på Diamond League-sjanse i kveld

LES OGSÅ: Ble sprinter som 30-åring - løper Bislett Games torsdag