Skip to main content

Stenger rulleskiløype for å bygge til friidrett

Nå starter byggearbeidet på det nye friidrettsstadionet på Rud. Det innebærer at rulleskibanen kommer til å være stengt i minst ett år.

Nå starter byggearbeidet på det nye friidrettsstadionet på Rud. Det innebærer at rulleskibanen kommer til å være stengt i minst ett år. 

Foto: KARL BRAANAAS

Byggingen av friidrettsanlegget på Rud er i gang, og vil stå klar til bruk i 2022. Det gjør at rulleskiløypa blir stengt i ett år.

– De anleggene vi nå etter hvert får på Rud blir veldig bra, det er ikke mange steder i Norge som har noe lignende. Det må vel være lov til å skryte litt, synes prosjektansvarlig i eiendomsavdelingen i Bærum kommune, Ole Grønningsæter.

Grunnarbeidet med det nye friidrettsstadionet på Rud er like rundt hjørnet. Området bak og ved siden av Bærum Idrettspark er i ferd med å stenges av, slik at anleggsvirksomheten kan starte. 

Fra før av er det kunstgressbaner, Bærum Idrettspark, Bærum Ishall, den snart ferdige svømmehallen og utendørs kunstisbane på området. 

1.000 tilskuere

Det skal bygges et friidrettsstadion med plass til 1.000 tilskuere. 500 av setene skal være under tak. Det skal være åtte løpebaner rundt et gressteppe av naturgress, med to ekstra sprintløpebaner på den ene langsiden. 

I tillegg skal det oppføres et sekretariatsbygg på 110 kvadratmeter. Der skal også speakertjenesten være. I tribunedelen skal det også være lager og garderober.

Friidrettsstadion på Rud bygges som en direkte følge av at nåværende Nadderud stadion skal rives for å etablere et flunkende nytt fotballstadion uten løpebaner. 

Dermed måtte friidretten i Bærum, i all hovedsak IL Tyrving, få et nytt anlegg.

Det nye friidrettsstadionet på Rud (med oransje kanter) vil ligge tilnærmet slik. Det ferdige stadionet vil avvike fra illustrasjonen. Den er planlagt klar til bruk våren 2022.

Det nye friidrettsstadionet på Rud (med oransje kanter) vil ligge tilnærmet slik. Det ferdige stadionet vil avvike fra illustrasjonen. Den er planlagt klar til bruk våren 2022.

ILLUSTRASJON: BÆRUM KOMMUNE

Prisen for anlegget skulle i utgangspunktet være 50 millioner kroner, men estimatene har sprukket som ballonger, og nå er totalrammen på 139,8 millioner kroner. Vanskelige grunnforhold er hovedårsaken til de økte kostnadene.

Naboer i området har tidligere klaget på vedtaket, og vindforholdene på Rudsletta har vært omdiskutert

Ferdig til bruk 2022

Bærum kommune håper det nye friidrettsstadionet kan stå ferdig til bruk våren 2022.

– Vi håper det i grove trekk kan være ferdig høsten 2021, og klar til bruk våren 2022. Det er en del av anleggsarbeidet som må gjøres om sommeren, blant annet er det krevende å legge sportsdekket, sier Grønningsæter.

Det kan innebære at rivingen av Nadderud stadion kan begynne høsten 2021. 

Bærum kommune har lagt opp til at friidrettsstadionet skal være en såkalt «stille stadion». Det betyr at mye av informasjonen ved stevner vil komme via storskjerm, og mindre gjennom speakertjeneste og høyttalere. Det skal også være flombelysning av anlegget.

– Det skal være tidsbegrensninger på dette, slik at lyset skal plage naboene minst mulig, sier Ole Grønningsæter.

Ny trasé

Byggingen av friidrettsstadionet på Rud gjør at den populære rulleskiløypa i området vil bli stengt frem til sommeren 2021. 

– Den er veldig populær, og mye i bruk. Vi skjønner at stengingen kan være irriterende for noen. Men vi kommer til å lage en ny trasé, og den kommer til å bli like lang som den løypen som er der nå. Den vil få lys og alt, sier Grønningsæter i Bærum kommune. 

Han opplyser at det vil bli en kombinert cricket- og baseballbane i området (rett ved parkeringsplassen til Plantasjen, red.anm.).

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.