Sprinteren fra Tyrving smalt til med personlig rekord og 11,46 på 100 meter i Tyskland for 11 dager siden. 19-åringen er første reserve til Diamond League på Bislett i dag og i Sverige til helgen.

– Selvfølgelig hadde det vært veldig kult. Jeg håper at noen av dem som skal løpe endrer planene sine, det hadde vært fint for meg, smiler Asker-jenta.

Hun er satt opp i nasjonalt heat under Bislett Games i dag, men innrømmer at det vil være noe helt annet å rykke opp og få løpe mot de aller raskeste.

– Hvis jeg får prøve meg mot noen som er så mye bedre hadde det vært veldig motiverende, det ville vært råkult. Jeg krysser fingrene for det.

LES OGSÅ: Ble sprinter som 30-åring - løper Bislett Games torsdag

Smalt til

I fjor hadde hun litt motgang med sykdom. På 100-meteren i Weinheim i Tyskland forrige søndag smalt hun altså til og løp raskere enn noen gang.

– Jeg var litt syk gjennom hele fjorårssesongen. Hadde jeg vært frisk i fjor så hadde jeg nok ikke gjort så stort hopp i år. Nå fikk jeg rett og slett igjen for treningen jeg har gjort, sier 19-åringen og legger til.

– Det var utrolig gøy med Tyskland, jeg har ventet på det en stund. Dette var det første løpet i utendørssesongen og da vet jeg at jeg kanskje har mer inne.

11,46 er bare ett hundredel bak EM-kravet for mesterskapet i Berlin senere i år.

– Det var litt kjipt da jeg fikk se det. For da skulle jeg gjerne kastet meg litt mer over målstreken. Jeg hadde 0,0 i vind. Da vet jeg at jeg har kravet inne.

Fornøyd, tross færre deltagere i Lommedalen Opp 

Friidrett på heltid

Rønningen legger ikke skjul på at EM er årets store mål. Om kort tid er hun ferdig på videregående skole. Da skal hun kun satse friidrett en stund.

– Da går jeg «all in». Jeg skal satse hjemmefra, det fungerer best for meg. Jeg er fornøyd med det jeg har og har hatt fremgang med det, sier Rønningen.

Trener Stephan Johansson sier Helene Rønningen løper ekstremt bra i år.

– Hun har fått et løft i år, trener mer og mer effektivt og strukturert. Dessuten har vi fått hjelp av sprintguru Håkan Andersson fra Sverige. Det har fungert veldig bra, sier Tyrving-treneren som er spent på om det blir Diamond League-løp for Rønningen i dag.

– Hun er klar for det, fastslår Tyrvings sprinttrener Stephan Johansson

Tyrving herjet i NM – vant seks NM-gull