Skip to main content

Planlegger for Fornebuløpet i september

I 2019 deltok over 4.000 løpere i Fornebuløpet. Arrangørene håper på et så normalt arrangement som mulig i september.

I 2019 deltok over 4.000 løpere i Fornebuløpet. Arrangørene håper på et så normalt arrangement som mulig i september. 

Foto: EVA GROVEN

Vurderer du å løpe Fornebuløpet, er det bare å forberede seg. Arrangørene er sterke i troen på at det blir mosjonsløp i september.

Løpet arrangeres vanligvis før sommerferien, men ble avlyst i fjor på grunn av koronapandemien. I år er det flyttet til september. I 2019 deltok over 4.000 løpere. 

– Som alle andre er vi veldig spente på hva myndighetene bestemmer seg for, og gir tillatelse til, sier løpsleder Odd Grønli. 

Per i dag er det ikke tillatelse til å arrangere større løp, men Grønli sier de ser lys i tunnelen og jobber for at det blir et fysisk løp. 

Ulike løsninger

Arrangementet er flyttet fra mai til 8. september, i håp om at det blir mulig å gjennomføre. 

– Vi planlegger for gjennomføring, men som alt annet faller det på om vi får lov. Vi føler ting blåser i en retning som gjør at vi kan arrangere i september, sier løypesjef Espen Ødegaard. 

Han påpeker at et mosjonsløp med mange tusen deltagere er noe helt annet enn et lokalt småløp, eller løp med enkeltstarter, som det nå er åpnet for. 

Ødegaard sier de vurderer ulike løsninger. Allerede nå løpes det i puljer ut ifra forventet sluttid. Løypesjefen sier det er naturlig å se på størrelsen på puljene. 

– Vi må ta vurderinger når vi kommer så langt. Om vi skal arrangere for 200 eller 5.000 løpere er jobben nesten den samme. Vi håper vi kan arrangere som normalt, sier han. 

Ytterste reserveplan er å arrangere et virtuelt løp, men Ødegaard gjentar at de tror på at Fornebuløpet skal bli et fysisk løp. 

Han legger imidlertid til at det er en nedre grense for hva de må ha av deltagere for at ikke kostnadene skal bli for store. Hvor mange de minst må få lov til å arrangere for, er ikke vurdert. 

– Det er viktig at vi er sterke i troen. Det vil være fryktelig trist om vi ikke får arrangere, sier Ødegaard.

Varsler hektisk høst

Løypesjefen varsler en travel høst om det blir åpning for Fornebuløpet og andre store arrangementer. 

– Alt blir flyttet fra våren til høsten. Kampen om deltagerne blir stor, og det blir nok noen dobbeltbookinger. Vi håper vårt løp er så attraktivt at folk har lyst til å være med, og at Fornebuløpet blir et oppkjøringsløp til Oslo maraton, sier Ødegaard.

Utbyggingen på Fornebu gjør at det blir en ørliten omlegging av årets løypetrasé. 

– Det er litt trist og leit, fordi vi hadde håpet å kunne ha sammenlignbare tider med tidligere år, forteller løypesjef Espen Ødegaard.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.