Skip to main content

Iuel har samme trener som Karsten Warholm: – Den smarteste i klassen

I dag løper Tyrvings Amalie Iuel VM. I går vant Karsten Warholm VM. De to har samme trener.

I dag løper Tyrvings Amalie Iuel VM. I går vant Karsten Warholm VM. De to har samme trener. 

Foto: Arve Hatløy

Gamletreneren spår at Amalie Iuel (25) kommer seg videre fra dagens forsøksheat. 

– 24 løpere kommer til semifinale. Det må hun klare, hvis ikke er det skuffende. For å ta neste steg må hun ha maksimal klaff, sier sportslig leder i Tyrving, Jo Nesse. 

Han legger til at en plass i finalen blant de åtte beste ikke er umulig, men heller ikke sannsynlig. 

Tirsdag løper Amalie Iuel fra Tyrving forsøksheat på 400 meter hekk i VM. 

– Smartest i klassen

– Hun er vel 14–15 på statistikken. Samtidig er det ekstra vanskelig å vite hvor de forskjellige utøverne befinner seg på formkurven, det er en måned side forrige konkurranse, sier Nesse og forteller at han ikke kan huske et mesterskap hvor prestasjonene er så vanskelig å forutse. At mesterskapet er på sent tidspunkt kan være en fordel for Iuel.

– Treneren hennes, Leif Olav Alnes, er den smarteste i klassen, sier Nesse. 

Rekord

Tyrving-lederen kaller Amalie Iuels sesong for grei og påpeker at hun har satt norsk rekord (55,15). 

– Hun har klart OL-kravet, det er veldig strengt nå. Og det viser at hun holder så høyt nivå at vi ikke kan forvente at hun skal bli veldig mye bedre år for år. Kanskje kan hun komme et stykke ned på 54-tallet. 

Mens det har vært mye oppmerksomhet rundt Ingebrigtsen-brødrene og Karsten Warholm så langt i friidretts-VM har Iuel hatt det roligere før hun skal starte.

– Amalie har siden hun var liten hatt ekstrem vinnerskalle. Det krever mye for gå så all inn. Hun har nok fått litt mer fred nå og kan være tjent med å senke skuldrene – men det må ikke bli for mye av det heller, sier Jo Nesse. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.