Skip to main content

Her skal Norges største stevne arrangeres om én måned

Friidrettsanlegget på Rud mangler løpebane. 9. juni skal Tyrvinglekene med mellom 4.000 og 5.000 startende arrangeres her.

Friidrettsanlegget på Rud mangler løpebane. 9. juni skal Tyrvinglekene med mellom 4.000 og 5.000 startende arrangeres her. 

Foto: KNUT BJERKE

Om en drøy måned skal Tyrvinglekene arrangeres på det nye friidrettsanlegget på Rud. Men anlegget har ennå ingen løpebane. 

– Det er noen utfordringer. Vi kan ikke begynne med å arrangere stevne der første dag, sier friidrettsguru, Jo Nesse, i Tyrving.

Friidrettsanlegget på Rud ble ikke klart i fjor høst. Ifølge kommunen var det været som gjorde at det ikke ble ferdig.

9. juni skal årets Tyrving-leker arrangeres. Stevnet er Norges desidert største friidrettsstevne. 

Tyrvinglekene har i gjennomsnitt 4.500 individuelle starter, fordelt på 1.500 utøvere fra rundt 160 forskjellige klubber. Arrangementet er satt opp på det nye anlegget på Rud.

Christian Skjelderup i Bærum kommune sier planen er å få banen klar i tide til Tyrvinglekene.

– Det er tette frister, og vi håper været er med oss. 

Han sier kommunen regner med to ukers byggetid for det som gjenstår, at det ikke er fastsatt hvilken dag arbeidene skal starte, men at målet er å begynne til uken. Ifølge Skjelderup er det kun legging av banedekket som gjenstår. 

Trenger test

– Anlegget skulle vært ferdig i høst. Vi får tro at det blir ferdig nå, men jeg må innrømme at jeg ikke er helt sikker, sier Nesse og legger til:

– Dette er væravhengig, og det er ikke gitt at det blir godt nok vær i Norge i mai. Men vi får være optimister. Banen skal legges, måles opp og godkjennes. Vi har bare tiden og veien. 

Det er satt opp et lite teststevne på Rud 7. juni, for at klubben skal få prøvd å arrangere konkurranser på det nye anlegget, før det braker løs med den store friidrettsfesten. 

– Tyrvinglekene er så stort, og arrangeres med så høyt tempo at ikke noe kan gå feil, sier Nesse.

 

Tyrvinglekene har blitt arrangert siden 1950. Her fra utgaven i 2019.

Tyrvinglekene har blitt arrangert siden 1950. Her fra utgaven i 2019. 

Foto: Karl Braanaas

Nadderud reserve

Tyrvinglekene ble arrangert for første gang i 1950. I fjor markerte friidrettsklubben at det var siste gang på Nadderud. Men dersom anlegget på Rud ikke blir klart, er Nadderud reservearena. 

Hverken Stabæks fotballkvinner eller menn har seriekamper den aktuelle helgen. 

Daglig leder i Tyrving, Marius Igesund, sier også at de setter sin lit til at anlegget skal være ferdig til 31. mai, slik det nå er planlagt.

– Hvis det ikke blir klart, har vi god dialog med Stabæk.

Igesund røper at de har bedt kommunen om å ganske snart få en dato for når banedekket skal legges, slik at klubben kan ta en intern vurdering om de skal stå ved at Tyrvinglekene kan arrangeres på Rud.

– Den avgjørelsen må vi ta snart. Vi krysser fingrene for positive svar.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.