Skip to main content

Friidrettsbane utsatt med et halvt år

Gresset er på plass på friidrettsbanen ved Rud, men banen utsettes med et halvt år.

Gresset er på plass på friidrettsbanen ved Rud, men banen utsettes med et halvt år.

Foto: KARL BRAANAAS

Friidrettsanlegget i Bærum Idrettspark blir likevel ikke klart denne høsten. Nå er planen å bli ferdig i mai 2022. 

Grunnen ved den nye friidrettsbanen er våt, men i juli uttalte prosjektleder Ole Grønningsæter i Bærum kommune at de trodde de hadde funnet løsningen som gjorde at tartandekket kunne legges ferdig denne høsten.

Nå er det altså bestemt å vente til våren.

Grønningsæter sier alle kontrakter og leveranser skal komme i mål i løpet av oktober – bortsett fra løpebanen, eller tartandekket. 

– Det er for sent på året for å gjøre det arbeidet innenfor kvaliteten vi må ha, sier han, og peker på temperatur og nedbør. 

– Tartandekket er ømfintlig for temperatur, nedbør og vind når anlegget skal merkes. Sesongen er også over for utendørs friidrett, forklarer Grønningsæter.

 Planen er nå å bli ferdige med sportsdekket i utgangen av mai til våren.

– Vi har måttet forholde oss til naturen. Det er krevende grunnforhold – hvis det ikke hadde vært så krevende skulle vi være ferdige som planlagt. Men det ble for sent og vi måtte ta en beslutning for at ikke kvaliteten skulle bli for dårlig. 

Betydelig dyrere

På grunn av grunnforholdene har det nye friidrettsanlegget blitt mye dyrere enn først estimert. Prislappen har steget fra 50 til nesten 140 millioner kroner.

Planen har uansett aldri vært at det skal driftes to friidrettsanlegg parallelt i Bærum. Nadderud består en god stund og den offisielle åpningen på Rud skulle ikke være før våren 2022.

Prosjektlederen sier anleggsgjerdet tas ned i oktober/november. Da kan den belyste rulleskibanen tas i bruk. 

– Det vil være et gjerde rundt gressmatten, der skal ingen gå. Ellers kan publikum bevege seg på området.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.