Skip to main content

Flere gull i NM i friidrett

Helene Rønningen vant NM-gull fredag.

Helene Rønningen vant NM-gull fredag.

Foto: Joakim S. Enger

De to første dagene av friidretts-NM har gitt tre lokale gullmedaljer, en sølvmedalje og en bronse.

NM på Fana Stadion i Bergen åpnet med et brak fredag. I skikkelig Bergens-vær var det blant annet duket for friidrettens formel 1-øvelse – 100 meter sprint.

Og som i 2017 var Tyrvings Helene Rønningen kvinnenes raskeste på distansen. Rønningen løp inn til 11,76, og sikret gullet suverent – to tideler foran Ingvild Meinseth fra Sørild.

– Dette var veldig gøy, og veldig deilig. Sesongen har vært litt opp og ned, sa Rønningen til NRK etter løpet.

– Jeg hadde gledet meg til å løpe her, på noe litt større i år. Det har vært en så liten sesong, med bare små stevner overalt. Da er det deilig at man kunne arrangere NM. 

Kast-gull

Gull ble det også til Asker fredag. Elisabeth Thon Rosvold tangerte sin personlige rekord i kulestøt fra inne i vinter, med 13,59. Dette holdt til gull, 33 centimeter foran Birthe Franck-Petersen fra Ålesund. Rosvold vant også gull i diskos. 49,76 ble hennes tellende resultat – 1,12 foran sølvmedaljør Lotta Fallingen fra Brandbu.

I en annen kastøvelse, spyd, var Tyrvings Ane Dahlen sterkest, i år som i fjor. Dahlens vinnerkast var på 54,76, 27 centimeter lenger enn nummer to.

– Dette var veldig gøy. jeg var nervøs i dag, men det gikk fint, så jeg er fornøyd, sa Dahlen til NRK.

– Jeg vant i fjor og hadde bra muligheter i år, men det var mange som kunne ta meg. Det var spennende, sa Dahlen til NRK. 

Sondre Alexander Høyland fra Tyrving tok bronse på herresiden, med et kast på 66,47.

Bronse ble det også til Didrik Hexeberg Warlo, som løp inn til pallplass på 800 meter, på tiden 1,49,15. Det var kun 7 hundredeler bak sølvmedaljen, og 43 hundredeler bak gullvinner Jakob Ingebrigtsen.

Medaljer til talentene

Hedvig Kallåk fra Tyrving gråt av glede da hun gikk over 1,76 under UM tidligere i høst. Under NM kom 15-åringen over 1,75. men hun kunne ikke kopiere Mia Gundteig Lien, som strakte seg over 1,80. Dermed endte det med en sterk sølvmedalje til Kallåk.

Under UM knuste også Tyrvings Sigrid Alvik mesterskapsrekorden på 3.000 meter hinder. Lørdag ble det bronse på distansen, på 10,21,47. Dermed slo stortalentet sin personlige rekord med et halvt minutt - og 17-åringen sikret samtidig klubbrekord i Tyrving.

Tidligere Tyrving-løper Amalie Iuel vant kongepokalen under friidretts-NM.

Tidligere Tyrving-løper Amalie Iuel vant kongepokalen under friidretts-NM.

Foto: KARL BRAANAAS

 Kongepokal til Iuel

Bæring og tidligere Tyrving-utøver Amalie Iuel var klart raskest på 400 meter hekk. Hun sikret gullet på tiden 55,63, og sikret med det kongepokalen, som går til den kvinnelige og mannlige utøveren som står for mesterskapets beste prestasjon.

– Det var veldig gøy å levere opp mot årsbeste her under NM. Jeg kjente syren, så jeg er veldig fornøyd, sa Iuel til NRK.

Asker-jente og Vidar-utøver Line Kloster vant sølv på 200 meter, på tiden 23,81. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.