Skip to main content

Finalen glapp for Iuel

Amalie Iuel smilte godt etter å ha vunnet forsøksheatet i VM. Tiden holdt til ny norsk rekord. Onsdagens semifinale endte med tiende beste tid.

Amalie Iuel smilte godt etter å ha vunnet forsøksheatet i VM. Tiden holdt til ny norsk rekord. Onsdagens semifinale endte med tiende beste tid. 

Foto: NTB scanpix

Amalie Iuel klarte ikke kopiere rekordløpet fra tirsdagens forsøksheat. Dermed glapp plassen i VM-finalen på 400 meter hekk.

Tirsdag løp hun inn til ny norsk rekord i forsøksheatet, og sikret seg en plass i onsdagens semifinale. Der klarte hun ikke følge opp rekordtiden fra dagen før, og endte som nummer fire i sitt heat. 

Tiden 55.03 ble tiende beste tid i semifinalene, hvorav kun de åtte beste går videre. 

– Det er mitt nest beste løp, så jeg må ta det med meg. Jeg er veldig fornøyd med dette mesterskapet. Jeg var litt usikker på hva jeg hadde igjen i tanken i dag, men jeg tenkte at jeg måtte gå for det, sier Iuel til NRK.

Skryter av Iuel

Tyrvings Jo Nesse er imponert over hva Iuel har fått til i VM.

– Vi prøver å komme ned på bakken igjen, men det er ikke lett. Det var flott i går. Helt fantastisk å ha nest beste tid i går. Vi må huske på at det ikke er langrenn det her, og det er ikke kretsmesterskap. Det er litt flere nasjoner som er med, uttalte Nesse kort tid før semifinalen startet.

Han mener Tyrving-løperen er klubbens ansikt utad.

– Det er klart at hun er klubbens flaggskip. Hun er jo i avisen hele tiden og hun er en ekstremt god representant. Hun er alltid strålende blid og presterer i tillegg. Så det er så bra representant som det er mulig å be om det, sier Nesse om verdien av årets VM-suksess. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.