Skip to main content

Elisabeth (16) er yngste diskoskaster i U20-EM

Diskoskaster Elisabeth Thon Rosvold er i Sverige og Borås for å forberede seg til U20-EM i friidrett.

Diskoskaster Elisabeth Thon Rosvold er i Sverige og Borås for å forberede seg til U20-EM i friidrett. 

Foto: Thomas Rosvold/privat

Elisabeth Thon Rosvold (16) satt nylig personlig bestenotering i diskos. Nå venter U20-EM i svenske Borås, der hun er yngst i feltet. 

Asker-jenta har gode minner fra Sverige denne sommeren. I slutten av juni kastet hun diskosen 52,13 meter i Bottnaryd, noe som var en forbedring på fem meter fra rekorden satt i fjor sommer. Torsdag starter U20-EM der Thon Rosvold er eneste deltager fra Asker og Bærum. 

– Jeg er 16 og et halvt nå og fyller 17 i november. Av deltagerne som skal kaste diskos er jeg også den yngste, så det blir morsomt å konkurrere på et høyt nivå og sammenligne meg med andre, sier hun. 

Siden hun er den yngste deltageren i diskos i mesterskapet har hun dempede forventninger til hva hun kan få til. 

– Jeg vil ikke tenke for mye på at jeg skal kaste langt og ønsker heller å gjøre et bra teknisk kast. Da er jeg fornøyd. Så vil jeg suge til meg det som er av læring. Det er viktig å få erfaringen med å være med i mesterskap, slik at jeg vet hvordan det er, fortsetter Thon Rosvold. 

God utvikling

Hun legger ikke skjul på at det er komfortabelt å ta med seg en nylig satt personlig rekord inn i U20-EM. 

– Det er den deiligste følelsen. Jeg har trent hardt en uke, har sluppet opp nå for å få mye energi til å kaste langt. Formen min er på topp. Gjør jeg det jeg skal gjøre kan det bli noen lange kast, sier Asker-jenta. 

Hun har hatt en god utvikling de siste årene med tanke på å flytte sin personlige rekord noen meter år for år. Det blir naturlig nok mer og mer krevende etter hvert som man når et visst antall meter. 

– Jeg ønsker å øke min personlige rekord med cirka fem prosent i året. Det blir jo vanskeligere å øke med et gitt antall meter hvert år, men jeg tenker at det er mulig å øke med mellom tre og fem meter årlig til et visst punkt, forklarer 16-åringen. 

Ni i Europa

Hun sier hun ligger som nummer ni på statistikken i Europa av dem som skal delta i U20-EM. Thon Rosvold tror hun ligger på et ok nivå sammenlignet med sine konkurrenter. 

– Greier jeg å gjøre noe av det samme som jeg har gjort på tidligere konkurranser tror jeg på en grei plassering. Jeg ønsker å komme topp åtte, sier hun. 

Norsk friidrett har opplevd en ny vår de seneste årene med både Ingebrigtsen-brødrene og hekkeløper Karsten Warholm. Også i diskos har Norge en mann med på herresiden med Ola Stunes Isene. Thon Rosvold håper at hun på sikt kan bidra til å gjøre diskos til allemannseie i Norge. 

– Jeg har lyst å satse på friidrett. Jeg vil satse mot OL i Paris, og jeg ønsker å prestere på et høyt internasjonalt nivå. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.