Skip to main content

Derfor står lystavlen på midt på vinteren

Lystavlen på den nye friidrettsstadion på Rud har stått på døgnet rundt i flere dager – selv om anlegget ikke har åpnet. Årsaken er at de tester ut den nye lystavlen. Lystavlen er det lysende firkanten midt på bildet.

Lystavlen på den nye friidrettsstadion på Rud har stått på døgnet rundt i flere dager – selv om anlegget ikke har åpnet. Årsaken er at de tester ut den nye lystavlen. Lystavlen er det lysende firkanten midt på bildet. 

Foto: ANDRÉ STRØMNES

Friidrettsbanen på Rud er hverken ferdig eller i bruk, og det er midt på vinteren. Men likevel står den nye lystavlen på døgnet rundt.

Det nye friidrettsstadionet på Rud skal etter planen stå ferdig 28. mai. Da skal blant annet friidrettsgruppen i Tyrving IL ta i bruk det nye anlegget i Bærum.

Anlegget ble bygget fordi friidretten blir kastet ut av Nadderud stadion når den etter hvert skal rives, flyttes og bli en ren fotballstadion.

Men i disse dager har lystavlen på den nye friidrettsstadion lyst døgnet rundt. Uten at anlegget er i nærheten av å være i bruk eller stå ferdig. 

– De holder på med å teste ut skjermen. Den skal egentlig stå på hele tiden om sommeren, men være i stand-by-modus når den ikke er i aktiv bruk. Det er det de holder på med å teste ut nå, sier Christer Rinnan Aafloen. Han er avdelingsledere for idrett og bad i Bærum kommune.

– Jeg var selv med på en testing av den forrige uke, sier han. Han opplyser at lystavlen ikke skal stå på om vinteren.

– Koster ikke dette en del i strømutgifter?

– Nå skal den ikke stå på så lenge, og den må testes. Og det er neppe det som drar mest strøm i idrettsparken, men vi skal selvfølgelig ikke bruke mer enn nødvendig.

Kostet 150 millioner

Det nye friidrettsstadionet på Rud koster rundt 150 millioner kroner. Grunnet vanskelige grunnforhold ble anlegget vesentlig dyrere enn de 50 millionene som den opprinnelig skulle koste.

Christer Rinnan Aafloen sier at det fortsatt ikke er lagt tartandekke på stadion. Det vil bli gjort så snart vinteren og snøen slipper taket.

– Planen er at anlegget skal åpne 28. mai. Etter det vil Nadderud stadion i utgangspunktet være stengt for friidrett, sier han.

– Det siste som skjer på Nadderud rent friidrettsmessig, blir Vivil-lekene og det første på det nye stadionet på Rud blir Tyrvinglekene, sier Christer Rinnan Aafloen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.