Etter 2014-sesongen ble Franck Boli (22) solgt fra Stabæk til den kinesiske klubben Liaoning Whoxin. Da hadde han fra 2012 til 2014 scoret 24 mål på 82 kamper, 13 av dem da Stabæk i 2014 ble nummer ni i serien i sin første sesong med Bob Bradley som trener.

Nå er ivorianeren tilbake på norsk jord, skriver Sunnmørsposten.

– Vi har en spiller her som skal være her de neste sju til ti dagene, slik vi får gjort en skikkelig vurdering på han, sier Aalesund-direktør Henrik Hoff til smp.no.

Han bekrefter så at det er Franck Boli det er snakk om.

Spissen gjennomgikk en medisinsk test hos eliteserielaget tirsdag, men de har ennå ikke tatt en avgjørelse på om de kommer til å hente ham eller ikke. Han er fortsatt under kontrakt med Liaoning Whoxin.

– Vi bruker de neste dagene på å ta en avgjørelse, så får vi se hva det ender med, sier Hoff til Sunnmørsposten.

Boli har scoret tre mål på 20 kamper i den kinesiske eliteserien.

Med en måned til seriestart får Inge André Olsen opptil 200 telefonsamtaler om dagen: – Noen ganger får jeg lyst til å knuse telefonen

For dyr for Stabæk

Franck Boli kom til Stabæk før 2012-sesongen, og var lenge nok i klubben til å bli regnet som egenutviklet. Det er likevel ikke aktuelt for gamleklubben å kaste seg inn i kampen om angriperen.

– Vi har hatt tett dialog med Boli og de som jobber rundt ham. Han har stått på listen vår. Men vi er ikke i nærheten av å ha den økonomien som skal til for å hente ham tilbake, sier Stabæks sportslige leder Inge André Olsen og legger til:

– Jeg vet ikke hva Aalesund har, men vi var i alle fall langt unna.

LES FLERE NYHETER OM STABÆK:

Stabæk har begynt å sette GPS på spillerne i trening og kamp. Toppklubbene i Europa bruker samme tekniske utstyr

Stabæk har spilt fire timer fotball uten scoring på Malta

- Må forholde oss til virkeligheten

Olsen sier han ikke synes det er følelsemessig tungt at spissen som Stabæk har utviklet kan havne i en annen norsk klubb.

- Det der er jeg iskald på. Vi må forholde oss til virkeligheten vi lever i. Vi kan ikke henge oss opp i hva Aalesund, Rosenborg eller de andre gjør. Boli har gjort jobben i Stabæk. Han scoret mål, var med på oppturen og la igjen penger i kassen da han reiste, slik at vi kunne investerie i klubben og i akademiet. Han var definitivt en stor sukses i Stabæk og jeg bærer ikke nag til ham.