Legger opp til krymping av stadionet på Føyka

FØRSTE FORSLA: Slik ble fotballarenaen og Askerparken presentert da områdereguleringen ble lagt ut til høring i fjor vår. Den ble godt mottatt i nærmiljøet.

FØRSTE FORSLA: Slik ble fotballarenaen og Askerparken presentert da områdereguleringen ble lagt ut til høring i fjor vår. Den ble godt mottatt i nærmiljøet. Foto:

Rådmannen i Asker legger frem et nytt forslag til regulering av Føyka-Elvely, hvor fotballarenaen blir litt mindre enn forrige forslag.

DEL

Det vakte sterke reaksjoner i nabolaget til Føyka stadion da Asker kommune sendte ut et forslag til endring av reguleringsplanen Føyka-Elvely i januar. Endringen innebar en mye større fotballstadion med 6.000 tribuneplasser, og uten høydebegrensninger.

Endringen var gjort for å tilfredsstille fotballforbundets krav til kamparenaer i øverste divisjoner, i tilfelle Asker skulle havne der.

Naboene fikk bakoversveis og forlangte full høring av endringsforslaget. Slik ble det, samt et offentlig høringsmøte i rådhuset 28. februar. Protestene var mange og sterke, og det ble brukt uttrykk som stormannsgalskap om Askers skiklubbs stadionplaner.

LES MER:

Kjempestadion fremfor grøntareal på Føyka (debatt)

De skal bygge blokk på blokk for å gi Asker flere leiligheter

Bygningsrådets leder i Asker: – Ta det med ro, det blir nok boliger 

Makshøyde

Nå har rådmannen drøftet saken med skiklubben på ny, og kommet frem til at stadion kan være litt mindre. Fotavtrykket foreslås nå til 14,6 mål, mot tidligere 15,4. Det opprinnelige var 12,1 mål.

Rådmannen foreslår samtidig å sette en maksimal høyde til kote 120. Det betyr 10,5 meter over nivået på dagens kunstgressbane. Det er tegnet inn snitt som viser høyden tilpasset bebyggelsen i området.

– Det er flott med snitt, men det rokker ikke ved det faktum at det ikke er plass til en sånn stadion med 6.000 tilskuere med tribuner rundt hele i Askerparken. Nå må politikerne sette en stopper for denne galskapen, sier nabo Gunnar Laastad i Øvre Askerhagen.

Rådmannen foreslår også å legge inn en presisering som utelukker detaljvarehandel i stadionanlegget.

Dette er Føyka-utbyggingen

Tre hovedspor

Bygningsrådet får saken til behandling 10. mai. Samtidig jobber administrasjonen med gjennomføringen av hele områdeplanen Føyka-Elvely.

– Vi har tre hovedspor å følge. Det ene er Føyka, opparbeidelse av nytt idrettsanlegg på Drengsrud og forhandlingene mellom Asker Skiklubb og Asker kommune. Det andre er Elvely, der ligger i dag både Varmestua og flere kommunale boliger. Disse må flyttes før utviklingen kan komme i gang. Det tredje hovedsporet handler om hvordan utviklingen skal gjennomføres, om infrastruktur, kostnader og finansiering. Vi ønsker å legge til rette for at Føyka og Elvely kan gjennomføres uavhengig av hverandre, sier rådgiver Kristine Andenæs i Asker kommune.

Artikkeltags