Skip to main content

Yaw Ihle Amankwah klar for Stabæk

Yaw Ihle Amankwah er klar for Stabæk. Midtstopperen skal spille ut 2021.

Yaw Ihle Amankwah er klar for Stabæk. Midtstopperen skal spille ut 2021. 

Foto: STABAK:NO

Yaw Ihle Amankwah (30) blir Stabæks syvende midtstopper. 

Tirsdag ble den tidligere Brann- og Sandefjord-spilleren Yaw Ihle Amankwah klar for klubben. Han har signert en kontrakt som strekker seg ut 2021. Bergenseren kommer fra spill i danske Hobro, hvor kontrakten nå har løpt ut. 

– Etter over to år i Danmark føles det godt å vende hjem, og jeg har et sterkt ønske om å spille for Stabæk, sier Amankwah på telefon til Budstikka. 

Torsdag er han med på sin første trening med klubben. Han kan ikke spille kamper for klubben før 1. august. 

Amankwah gikk til Brann i 2007, før han forlot klubben til fordel for Sandefjord i 2012. Fra Sandefjord gikk turen til Tønsberg i 2015, før han de siste to sesongene har spilt i Danmark. 

Syvende midtstopper

Forrige kamp mot Kristiansund spilte Stabæk med fire midtstoppere – men de kan spille med langt flere, dersom de nå ønsker det.

For Amankwah er en rutinert midtstopper, ikke ulikt flere av spillerne Stabæk allerede har. Sammen med Vadim Demidov (32), Steinar Strømnes (32), Madis Vihmann (23), Jie Sun (28), Andreas Hanche-Olsen (22) og Nicolas Pignatel Jenssen (17) utgjør Amankwah nå midtstopperbeholdningen til Stabæk. 

– Det blir nok litt konkurranse, og da er det viktig for meg å kjempe hardt på trening og sørge for at treneren velger meg, sier rutinerte Amankwah.

Midtstopperplassen var utlyst som en av de viktigste posisjonene for Stabæk å styrke inn mot sesongstart, og sportslig leder Inge André Olsen hentet Vihmann og Sun før sesongstart. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.