Skip to main content

Wangberg klar for Stabæk

Simen Wangberg er klar for Stabæk Fotball. Han skrev under på en avtale med klubben onsdag. Det gjelder ut 2023.

Simen Wangberg er klar for Stabæk Fotball. Han skrev under på en avtale med klubben onsdag. Det gjelder ut 2023. 

FOTO; KARL BRAANAAS

Simen Wangberg (30) gleder seg igjen til å spille under Jan Jönsson.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at jeg har skrevet under for Stabæk. Det er en talentfull gruppe som med litt tid kan få til virkelig gode prestasjoner, sier Simen Wangberg til Budstikka.

Onsdag skrev han under på en avtale med Stabæk som varer ut 2023-sesongen. Dermed har Stabæk fått inn en rutinert midtstopper som har bøttevis av erfaring. I seks år har han også vært kaptein for Tromsø.

– På sikt ser jeg ikke noen begrensninger i denne spillergruppen, sier Wangberg.

Sportssjef i Stabæk, Torgeir Bjarmann var glad for at midtstopperen kom på plass en drøy uke før seriestart.

– Det er viktig å få en ledertype og en rollefigur for de unge spillerne inn i troppen. Derfor er vi veldig godt fornøyd med å få Simen Wangberg inn i troppen, sier sportssjef i Stabæk Fotball, Torgeir Bjarmann. 

Det har vært spekulert i at bæringene må betale rundt 1 million kroner for spilleren. Budstikkas kilder hevder at summen er betydelig lavere.

Etter det Budstikka erfarer må Bærums-klubben må betale drøyt 750.000 kroner til Tromsø for spilleren nå, og hvis han spiller x-antall kamper og Stabæk har suksess, vil Tromsø kunne få noen hundre tusen til.

Spilt under Jönsson

Det blir heller ikke første gang Wangberg skal spille under Stabæk-trener Jan Jönsson. Da Wangberg spilte i Rosenborg, var Jönsson sjef på Lerkendal i en periode.

– Det var i 2010/11- og delvis 2012-sesongen. Selv om det er en god stund siden, så kjenner jeg Janne (Jönsson) som en karismatisk type, rolig og fotballfaglig sterk. Jeg gleder meg til å spille under ham igjen, sier han.

Ikke med mot LSK

Midtstopperen er opprinnelig trønder, og begynte karrieren i Rosenborg. Der var han fra 2009 til 2012, og spilte 26 kamper for trønderne.

I 2012 til 2014 spilte han for Brann og trakk i den røde trøyen 19 ganger før ferden gikk til Tromsø. Frem til nå står han, ifølge fotbal.no, oppført med 200 kamper for Tromsø.

Han har til sammen 24 aldersbestemte landskamper for Norge.

Det er ingen tvil om at spilleren som fyller 30 år torsdag 6. mai, er en rutinert spiller. De siste seks årene har han også vært kaptein for «Gutan», og var også en sentral spiller da klubben sikret opprykk til eliteserien i 2020.

Søndag har Stabæk generalprøve mot Lillestrøm på Nadderud. Der kommer ikke Simen Wangberg til å spille.

– Nå skal jeg til Tromsø og ordne noen ting, før jeg kommer ned til helgen igjen. Jeg skal ikke spille kampen, men jeg kommer til å være på stadion for å se den, sier Simen Wangberg.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.