Skip to main content

Vraker sluttspillet i kvinnefotball

Stabæk og ØHIL spiller begge i 1. divisjon denne sesongen. Nå dropper NFF det oppsatte sluttspillet på grunn av koronaviruset. Lagene skal i stedet spille dobbeltserie på 18 kamper. 

Foto: KARL BRAANAAS

Stabæk og Øvrevoll Hosle har begge ambisjoner om å rykke opp til Toppserien for kvinner. Nå har NFF bestemt seg for å vrake sluttspillet på grunn av koronaviruset.

– Jeg synes det er en logisk og god beslutning. Fordi nå får vi gjennomført en sesong på en ordentlig måte, med dobbelt serie på den tradisjonelle måten, sier sportslig leder i Stabæk Fotball Kvinner, Richard Jansen.

Tirsdag bestemte forbundsstyret i Norges Fotballforbund (NFF) seg for at det nyetablerte sluttspillet i kvinnefotball (i Toppserien og 1. divisjon) blir utsatt i ett år på grunn av at seriene i år blir forsinket på grunn av koronaviruset. Sluttspillet ble vedtatt i fjor, og skulle etter planen begynte i 2020-sesongen.

Nå skal det i stedet spilles en dobbelt serie i både Toppserien og i 1. divisjon, slik som tidligere. For Stabæk Fotball Kvinner, som rykket ned fra Toppserien i fjor, og Øvrevoll Hosle som i fjor endte på en tredjeplass i 1. divisjon, betyr det 18 seriekamper. Ni hjemme og ni borte.

– Da slipper vi i hvert fall midtukekamper herfra til evigheten. Det er vi glade for. Det er vanskelig for oss som har spillere med jobber og som er studenter å spille så mye midtukekamper, sier Jansen.

– Vi var forberedt på at det skulle bli slik. Det hadde sikkert vært morsomt med sluttspill, men nå tar vi det som det kommer, sier Kjølv Inge Eidhammer, trener for ØHILs kvinnelag.

Seriestart i juli

NFF opplyser at de vil forsøke å sette i gang 1. divisjon menn og Toppserien for kvinner 11. juli. 1. divisjon kvinner vil bli forsøkt startet rundt én uke senere. Det er omtrent samtidig som man håper at 2. divisjon menn kan starte. Bærum og Asker spiller i 2. divisjon.

Richard Jansen er sportslig leder i Stabæk Fotball Kvinner. 

Foto: KARL BRAANAAS

For Stabæk og ØHIL innebærer det at vinneren i 1. divisjon rykker rett opp og andreplassen gir retten til å spille kvalifisering mot det nest svakeste laget i Toppserien. To lag fra 1. divisjon rykker ned.

Ambisjoner

Begge de to lagene fra Bærum sier at de han klare ambisjoner om å kjempe helt i toppen av 1. divisjon.

– Vi har ambisjoner om å rykke opp. Hvordan det at det ikke skal spilles sluttspill vil påvirke de ambisjonene, vet jeg ikke. Jeg synes uansett at det er bra at det blir en normal kamp om opprykk, sier Jansen, som i utgangspunktet var svært imot sluttspill.

– Den kampen er tapt for lengst, og det tenker jeg ikke mer på, sier han.

ØHIL-trener Eidhammer mener spillerne hans har gode muligheter i år.

– I fjor endte vi som nummer tre i 1. divisjon. Vi håper vi kan bli bedre i år. Vi satser hele tiden på å utvikle oss. Vi har trent godt så langt, og vi er optimistiske, sier han.

Kvinnefotballen må fortsatt trene med én meters avstand. Det er usikkert når de kan begynne å trene på vanlig måte. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.