Skip to main content

Vil punge ut for ny spiller

Stabæk-trener Jan Jönsson (til høyre) og assistenttrener Petter Belsvik måtte konstatere at laget nå står med seks kamper uten seier med hjemmetap 0 – 2 for Brann på Nadderud mandag.
Stabæk-trener Jan Jönsson (til høyre) og assistenttrener Petter Belsvik måtte konstatere at laget nå står med seks kamper uten seier med hjemmetap 0 – 2 for Brann på Nadderud mandag.
Foto: Knut Bjerke

Styrelederen i Stabæks aksjeselskap går langt i å antyde at de er villige til å legge pengene på bordet som trengs for å skaffe en målscorer. 

– Vi kommer nok til å forsterke oss i dette overgangsvinduet. Fra aksjeselskapets side vil jeg si at det er rom for å styrke spillerstallen offensivt, sier styreleder Anders Bergh-Jacobsen.

Mandag tapte Stabæk 0–2 for Brann på Nadderud. På seks kamper er Stabæk dermed uten seier – det er den verste rekken under Jan Jönsson siden 2006. Fra 4. mai til 2. juli 2006 spilte laget fem uavgjorte og tapte to. Siden 19. juli i år har Stabæk tapt tre og spilt tre uavgjorte. Også mandagens kamp sto og vippet. Brann hadde det som skulle til for å score mål. Det hadde ikke Stabæk og dermed ble det tap. 

Vil styrke offensiven

Etter halvspilt serie er Stabæk nummer åtte, med stadig lenger avstand opp til medalje og betydelig kortere ned til kvalifiseringsplass. 

Lagets toppscorer er Kornelius Normann Hansen med fire mål fra sin kantposisjon. Kosuke Kinoshita er spissen i klubben med flest mål. Han har to. Ingen av de andre eliteserielagene har en toppscorer med bare fire mål (Torgeir Børven scoret seks mål før han dro fra Odd til Rosenborg).

Trener Jan Jönsson innrømmet etter Brann-kampen at det letes etter en spiss som kan utgjøre forskjellen. 

– Det sportslige apparatet jobber gjennom kanalene de har, legger frem forslag og så diskuterer vi oss frem til noe. Vi har snakket om at vi gjerne vil styrke oss offensivt. Vi (aksjeselskapet) kommer ikke til å slå beina under en spiss vi tror på, sier Bergh-Jacobsen.

Kosuke Kinoshita gjorde kanskje sin beste kamp for Stabæk mot Brann. Men mål ble det ikke.

Kosuke Kinoshita gjorde kanskje sin beste kamp for Stabæk mot Brann. Men mål ble det ikke. 

Foto: Knut Bjerke

Sterkere økonomisk

Sportssjef Torgeir Bjarmann sier at en ferdig utviklet spiss koster en formue, men at det finnes spisser med utviklingspotensial. Bergh-Jacobsen sier Stabæk alltid har operert på lavere hylle og forsøkt å polere de man henter, men at klubben samtidig har bedre muligheter enn før etter en rekke gode salg. 

– Jeg føler vi står sterkere økonomisk enn før, kommenterer Bergh-Jacobsen. 

Styrelederen sier Stabæk kanskje ikke er like hardt presset under koronakrisen som enkelte andre klubber, ettersom de blå ikke har blant de høyeste tilskuertallene i eliteserien.

– Våre sponsorer har vært veldig lojale og ikke trukket teppet under oss. Samtidig er den økonomiske situasjonen preget av koronaen og vi må være ekstremt nøysomme og forsiktige. 

Liker ikke utviklingen

Bergh-Jacobsen påpeker at Stabæk har gitt mange unge spillere sjansen i år, og at det er klubbens forretningsmodell. Han sier klubben ikke «må bli seriemestere», men naturligvis vil høyest mulig på tabellen. 

– Det viktigste er å få sunn økonomi–det får vi gjennom å utvikle spillere fra akademiet. Men nå har vi kommet litt nærmere lagene på nedre del på tabellen enn vi liker. 

Styrelederen legger til at hvis noen hadde sagt før sesongen at de vil være midt på tabellen når det er halvspilt, så hadde han vært fornøyd med det. 

– Nå er vi litt skuffet siden fikk så mye poeng i starten. Utviklingen de siste ukene har gått feil vei, men totalt sett er det helt ok.

Erik Botheim har ikke scoret for Stabæk på de syv kampene etter at han kom til klubben. Mandag hadde han et forsøk i tverrliggeren mot Vegard Forren (t.v.) og Brann

Erik Botheim har ikke scoret for Stabæk på de syv kampene etter at han kom til klubben. Mandag hadde han et forsøk i tverrliggeren mot Vegard Forren (t.v.) og Brann

Foto: Knut Bjerke

Ser ikke målscorere

Tor Ole Skullerud var ekspertkommentator for Eurosport under Stabæk-Brann.

Han synes Stabæk var fullt på høyde med Brann, men at det som ville bekymret ham er hvem som skal score målene.

– Jeg ser en del ungt, sprekt og spennende, med mye fart. Men jeg har vondt for å se målscorere.

Den tidligere Molde, Vålerenga og Strømsgodset-treneren konstaterer at årets eliteserie er veldig jevn bak Bodø/Glimt og Molde og at målscorere er en helt avgjørende faktor.

– De som er best til å vippe jevne kamper i sin favør vil bekle øvre halvdel. Det forteller alt om hvor viktig en målscorer er.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.